КМДА Київська міська державна адміністрація


26 грудня 2017

Звітно-виборча конференція ОСН «Комітету мікрорайону Русанівка»

Звітно-виборча конференція ОСН «Комітету мікрорайону Русанівка»

23 грудня відбулася ювілейна конференція органу самоорганізації населення «Комітету мікрорайону Русанівка».

Згідно реєстрації на зборах були присутні 34 особи (делегованих від мешканців мікрорайону) та 12 запрошених, з них: помічник депутата Верховної Ради України Віктора Чумака Андрій Курченко, депутат Київської міської ради Олесь Маляревич, представник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та інші активні русанівці.

Голова ОСН Нєстєрков Андрій Євгенійович доповів про історію створення ОСН, діяльність Комітету за 10 років. Він зауважив, що тільки завдяки мешканцям, їх небайдужій громадській позиції,  в мікрорайоні було зупинено багато спірних будівництв, в тому числі на зелених зонах, вздовж Русанівського каналу тощо. До перших суботників на Русанівці було залучено багато жителів мікрорайону: замість 3 вирубаних дерев по бульвару Давидова було висаджено 300 тополь. І це лише одна справа на благо «зеленої Венеції». Приблизно в 2010 році ОСН почав співпрацювати з депутатом Київської міської ради Олесем Маляревичем, який досить жваво допомагає в вирішенні болючих питань.

До Андрія Нєстєркова було багато питань від присутніх, але він з гідністю відповів. На сьогодні до Комітету було обрано 13 осіб, про що було узгоджено ще на першій конференції. Згідно Положенню Комітету було проведено таємне голосування за членів Комітету, за результатами якого головою «КМ Русанівка» залишився Нєстєрков Андрій Євгенович та увійшли молоді представники мікрорайону після представлення їх колективом (протокол звітно-виборчої конференції буде опубліковано пізніше в рубриці ОСН на сайті райдержадміністрації). Наприкінці зборів Олесь Маляревич відповів на питання мешканців та подякував за небайдужість до рідного мікрорайону. В свою чергу, Андрій Нестерков зауважив, що без допомоги Олеся Маляревича багато справ не було б зрушено з місця і він сподівається на подальшу позитивну співпрацю.

Довідково:

Утворення Комітету мікрорайону “Русанівка”

Як тільки виникла загроза руйнуванню набережної, мешканці згуртувалися і це призвело до створення Комітету.

Ініціаторами створення ОСН виступили житлово-комунальні кооперативи та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків мікрорайону, які мають досвід життя в умовах своєрідного самоврядування. Ініціативною групою з червня 2006 року була проведена кропітка та тривала у часі підготовча робота, яка зайняла приблизно до півроку.

21 жовтня 2006 року на зборах мешканців за місцем проживання було ініційовано створення органу самоорганізації населення в межах певної території мікрорайону “Русанівка” та затверджено ініціативну групу з повноваженнями на здійснення відповідних дій. У листопаді 2006 року до Київської міської ради нею були подані відповідні документи. У березні 2007 року дозвіл на його створення було надано рішенням Київради № 367/1028, а пізніше у липні того ж року Комітет і Положення про нього були зареєстровані розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 925Комітет набув власних повноважень з 19 липня 2007 року після його реєстрації у виконавчому органі Київради (Київській міській державній адміністрації) (свідоцтво про реєстрацію органу самоорганізації населення у місті Києві № 80) та у Дніпровській районній у місті Києві державній адміністрації (свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи № 775453).

Мешканцями Русанівки обрано Комітет мікрорайону “Русанівка” у складі 13 осіб. За кожний напрям діяльності визначений на громадських засадах відвідний заступник голови Комітету. Комітет працює за колегіальним принципом, що дозволяє його членам бути у курсі всіх справ його роботи і приймати виважені рішення з своєї діяльності.Згідно з Положенням Комітет мікрорайону “Русанівка” та Ревізійна комісія Комітету обираються терміном на 10 років.

У рамках співпраці з громадськістю мікрорайону при Комітеті у грудні 2010 року створено дві комісії – з питань екології та природоохоронної діяльності у складі 5 осіб та з питань протидії незаконним забудовам та парковкам автомашин у складі 4 осіб. Поки що склад цих комісій не є чисельним.

В межах території Комітету розташовані 47 житлових будинків та приміщення ЖРЕО №420 Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Дніпровського району м. Києва. Комітет повністю охоплює територію між бульваром Давидова та Русанівською набережною.

Підготовлено у відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.