Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2013

Березняківці проголосували: скверу – бути, а супермаркету – ні.

Березняківці проголосували: скверу – бути, а супермаркету – ні.

В актовій залі дитячого спеціалізованого кінотеатру «Старт», що в Дніпровському районі столиці, відбулось громадське обговорення мешканців мікрорайону «Березняки» питання щодо передачі у довгострокову оренду земельної ділянки за адресою: вул. Серафимовича, 6а, товариству з обмеженою відповідальністю «Тельбін ІВА» (рішення Київради від 19.12.2002 року №171/331). Участь у заході, який проводили голова ініціативної групи березняківців Андрій Наконечний, секретар Ірина Ковальчук, взяв заступник керівника апарату Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Василь Муренко.

Питання по цій, ще декілька місяців тому, без перебільшення, резонансній ситуації (громадське пікетування, бійка, емоції тощо) відтепер просувається в цивілізованому напрямку. Так званий «будівельний майданчик» на місці скверу на вул. Серафимовича, 6а – у «замороженому» стані, а 224 березняківця зібрались, аби офіційно остаточно визначитися з цього приводу.

Щойно голова ініціативної групи відкрив громадське обговорення, як бажаючих виступити знайшлося чимало. Вони ставили різні питання, розповідали про те, що наболіло. Згодом Андрій Машков, Дмитро Голік, Тарас Мирошниченко, Валерій Гуманенко, інші березняківці надали слушну інформацію й пропозиції.

Підсумком гарячих виступів та дискусій щодо формулювань стало голосування. Березняківці, зареєстровані на слуханнях, одностайно висловилися за визнання нелегітимними проведення попередніх громадських слухань, інших зібрань з 2002 року з приводу передачі у довгострокову оренду земельної ділянки за адресою: вул. Серафімовича, 6а, товариству з обмеженою відповідальністю «Тельбін ІВА». Вирішили вимагати в Київради заборонити будь-яку забудову на території зеленої зони, зокрема на ділянці по адресі Серафимовича, 6-а. Докладніше – в наступних публікаціях.

За інформацією ініціативної групи березняківці та відділу з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку