КМДА Київська міська державна адміністрація


31 січня 2018

До програми здешевлення кредитів для підприємців долучаються ще кілька банків

До програми здешевлення кредитів для підприємців долучаються ще кілька банків

До програми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, яка реалізовується Київською міською державною адміністрацією спільно з Німецько-Українським фондом (НУФ) за підтримки Уряду Німеччини та Європейського Союзу, долучаються ще кілька банків. Про це повідомили в КМДА.

«У 2018 році в бюджеті столиці на фінансування цієї програми передбачено 10 мільйонів гривень, до її реалізації вже долучились ПАТ «Кредобанк» та ПАТ «Укргазбанк». На фінальній стадії підписання договорів іще з кількома банками, що висловили зацікавленість у співпраці в рамках програми», – йшлося в повідомлені.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053, фінансово-кредитна підтримка надається шляхом компенсації 50% номінальної відсоткової ставки за кредитами, наданими банками-партнерами. Напрацьований механізм компенсації дозволяє зменшити процентну ставку за кредитом до близько 9%, що є найнижчим показником в Україні.

Підприємцям пропонується максимально спрощений механізм отримання фінансово-кредитної підтримки: позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані в Києві, виробничі потужності яких розміщені в столиці та які підпадають під визначення суб’єктів малого та середнього підприємництва згідно з положенням Господарського кодексу України. Фінансуватимуть пріоритетні для міста галузі промисловості, створення освітньої інфраструктури та надання послуг у сфері житлово-комунального господарства.

Процедура не потребує безпосереднього звернення підприємця до влади міста. Усі погодження відбуватимуться між банком-партнером і КМДА.

Запропоноване київською владою доступне кредитування з мінімальною відсотковою ставкою дозволить столичним підприємцям отримати поштовх до розвитку власного бізнесу, модернізувати виробничі потужності та створити нові робочі місця.

За інформацією kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.