Головна  →  Новини  →  13 лютого 2018

Колегія: розглянуто питання роботи зі зверненнями громадян, опрацювання службової документації та санаторно-курортного лікування пільгових категорій

Колегія: розглянуто питання роботи зі зверненнями громадян, опрацювання службової документації та санаторно-курортного лікування пільгових категорій

13 лютого під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про стан виконання у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації документів органів влади вищого рівня, службової документації у 2017 році доповідав начальник відділу контролю Дніпровської РДА Людмила Жовнірчик. Інформуючи про виконання доручень, Людмила Василівна повідомила, що за період з січня по грудень 2017 року порушень термінів виконання доручень, які знаходилися на контролі в Контрольно-аналітичному управлінні апарату КМДА, допущено не було.

Впровадження системи електронного документообігу АСКОД дозволило прискорити проходження та опрацювання документів, але разом з тим вимагає високої компетентності та відповідальності користувачів системи, швидкого реагування на термінові доручення. Освоєння можливостей системи АСКОД всіма працівниками райдержадміністрації є одним з джерел покращення виконавської дисципліни.

Людмила Жовнірчик наголосила, що з метою забезпечення своєчасного та якісного виконання контрольних документів необхідно неухильно дотримуватись встановлених термінів виконання контрольних документів та вимог Інструкції з діловодства в структурних підрозділах виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Довідково.

Протягом 2017 року до відділу організації діловодства райдержадміністрації надійшло 14147 документів, з них контрольних – 3768, що складає 26,63%.

З урахуванням доручень довгострокового виконання в цей же період підлягало контролю 9150 доручень (в 2016 році – 8303). Аналіз виконавської дисципліни за вказаний період показує, що опрацьовано та виконано 9150 доручень (100%), своєчасно  9148 (99,97%), з порушенням терміну виконано 2 доручення (0,03%). Слід зазначити, що в 2016 році з порушенням термінів виконання опрацьовано 26 доручень (0,3%).

Про стан виконання у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації звернень громадян у 2017 році доповів начальник відділу роботи із зверненнями громадян Дніпровської райдержадміністрації Олена Ревуцька. Згідно доповіді за звітний період до Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації надійшло 5208 письмових та усних звернень громадян, що на 20,3 % більше, ніж за аналогічний період минулого року (2016 рік - 4330 звернень).

За кількісним критерієм перше місце посідають звернення з питань житлово-комунального господарства. У співвідношенні до загальної кількості питань, порушених у зверненнях, частка питань житлово-комунального господарства становила – 55,8%; забезпечення законності та правопорядку – 18,0%; житлової політики − 7,2%;  соціального захисту − 4,0%; сім’ї, дітей, молоді, фізичної культури та спорту – 1,8%;  освіти − 1,7%; екології та природних ресурсів – 1,5%; торгівлі − 1,5%;  транспорту і зв'язку – 1,3%; охорони здоров’я – 1,3%;  аграрної політики та земельних відносин − 1,2%; діяльності місцевих органів виконавчої влади – 0,7%; праці і заробітної плати − 0,3%; інші – 3,7%.

За інформацією управління з питань звернень громадян Київської міської державної адміністрації,  питома вага звернень від мешканців Дніпровського району, що надійшли на адресу Київської міської державної адміністрації у 2017,  була найбільшої серед районів м. Києва і становила 11,7% від загальної кількості звернень.

Слід зазначити, що серед основних питань, що порушували громадяни у зверненнях  до Київської міської державної адміністрації, чільне місце займали також питання житлово-комунального господарства та благоустрою – 43,0% від загальної кількості звернень, соціального захисту–12,9%,  житлового забезпечення – 4,9%.

Серед звернень житлово-комунального напрямку, що надійшли до райдержадміністрації, найчастіше порушувались  питання благоустрою – 529, поточного та капітального ремонту будинків − 447,   оплати квартир та комунальних послуг – 373, роботи ЖЕДів − 206,  незадовільного опалення та теплопостачання − 203, ремонту дахів – 179, роботи ліфтів – 138, незадовільного водопостачання – 131, будівництва та ремонту доріг – 101.

Довідково.

Керівниками райдержадміністрації  проведено 80 особистих та виїзних прийомів громадян,  на яких  прийнято 347 осіб, з них головою райдержадміністрації −307, в тому числі 114 осіб − на виїзних особистих прийомах. Головою райдержадміністрації проведено 10 прямих («гарячих») телефонних ліній, на яких до  голови райдержадміністрації  звернулося 19 громадян.

У 5208 зверненнях громадян,  що надійшли  за звітний період, було порушено 5856  питань.

Зважаючи на характер питань, порушених у заявах та скаргах громадян, найбільше звернень для розгляду та виконання було направлено:

  • КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського р-ну м. Києва» – 2413 звернень;
  • Управління житлово - комунального господарства – 2029 звернень;
  • Відділ з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб – 945 звернень;
  • Відділ благоустрою та контролю за охороною природного середовища – 533 звернення;
  • Сектор обліку та розподілу житлової площі – 361 звернення;
  • КП по УЗН – 347 звернень;
  • Відділ з юридичних питань – 335 звернень;
  • Управління праці та соціального захисту населення – 334 звернення;
  • Управління будівництва – 260 звернень;
  • Сектор взаємодії з правоохоронними органами  та з питань запобігання і виявлення корупції – 158 звернень;
  • Управління освіти – 153 звернення;
  • КП «ШЕУ» – 146 звернення;
  • Відділ економіки – 126 звернень;
  • Відділ торгівлі та споживчого ринку – 113 звернень;
  • Управління охорони здоров’я – 78 звернень;
  • Відділ з питань майна комунальної власності – 75 звернень;
  • Служба у справах дітей – 75 звернень;
  • Відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю –75 звернень;
  • Відділ з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики – 50 звернень;
  • Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту – 39 звернень;
  • ЦНАП – 27 звернень;
  • Управління культури, туризму та культурної спадщини – 22 звернення;
  • Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців – 22 звернення;
  • Архівний відділ – 19 звернень.

Про стан виконання в Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації звернень, що надійшли на розгляд до комунальної бюджетної установи «Контактний центр міста Києва» у 2017 році доповів заступник начальника відділу роботи із зверненнями громадян Альона Слободяник.

До Дніпровської райдержадміністрації протягом2017 року від комунальної бюджетної установи «Контактний центр міста Києва» на розгляд та виконання  надійшло 55857 звернень громадян (в порівнянні з 2016 роком  кількість звернень збільшилася, було 49283 звернення),  всі звернення  опрацьовані виконавцями в термін передбачений Законом України «Про звернення громадян», порушених термінів розгляду не було.

Найбільш актуальні питання, з якими зверталися мешканці району, стосувалися житлово-комунального господарства,   що становить 82,0 % від загальної кількості звернень.

Альона Володимирівна зазначила, що КБУ «Контактний центр міста Києва» впродовж 2017 року, здійснював реєстрацію та прийом звернень громадян за допомогою різноманітних сучасних інтернет-технологій, таких як:

  • телефонна лінія 15-51 було зареєстровано та надано в роботу – 39853 звернення,
  • веб-сайт – 11137  звернень,
  • урядова гаряча лінія – 3932 звернення.

Довідково.

Комунальна бюджетна установа «Контактний центр міста Києва» реалізує проект  «Прямий зв’язок з київською міською владою», який користується довірою та попитом серед киян. Мета проекту – відкрите спілкування посадових осіб КМДА та її структурних підрозділів з мешканцями щодо актуальних питань функціонування міста.

Протягом 2017 року було проведено два прямих ефіри за участю голови райдержадміністрації Петра Онофрійчука, де було прийнято на розгляд  19 заявників та 41 питання. Всі звернення були опрацьовані виконавцями в установлений термін. Виконано та підтверджено заявниками 24 звернення, надано роз’яснення по суті порушених питань 17 звернень. 

Про підсумки проведення санаторно-курортного лікування (оздоровлення) пільгових категорій громадян у 2017 році повідомив начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпровської РДА – Олександра Соя.

Згідно доповіді на обліку в Управлінні перебуває понад 150 тис. пенсіонерів та отримувачів допомог, в тому числі 100,9 тис. осіб, які отримують пенсію в Лівобережному об᾿єднаному управлінні Пенсійного фонду України в місті Києві, з них, близько 30 тис. ветеранів війни та осіб з інвалідністю, в тому числі: осіб з інвалідністю внаслідок війни – 1003 особи; сімей загиблих і сімей померлих ветеранів війни – 1561 особа та 36 сімей загиблих в АТО; учасників війни – 2917 осіб; учасників бойових дій – 3061особа, а також учасників бойових дій АТО- 1552  осіб; осіб з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та професійного захворювання - 18714 осіб; одержувачів державних соціальних допомог дітям  з інвалідністю – 1391 особа.

Станом на 01.01.2017 на черзі на санаторно-курортне лікування перебувало  3493 пенсіонери. Із них:  202 особи з інвалідністю внаслідок війни; 2051 особа з інвалідністю; 718 учасників війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань; 208 учасників бойових дій; 210 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС; 2 дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; 102 учасники бойових дій, які постраждали під час проведення антитерористичної операції.

Олександра Вікторівна наголосила, що працюють телефони «гарячої лінії», та з 2017 року впроваджено електронний запис на прийом і як результат – підвищилась якість обслуговування, зменшилися черги, скоротився час оформлення документів.

Такі підходи до потреб населення району, на наш погляд, створюють додаткові зручності для населення району, дозволяють досягти взаємного порозуміння між мешканцями району та районною владою, створюють позитивний імідж влади.

Довідково.

У 2017 році з державного бюджету на санаторно-курортне лікування  пільгових категорій  громадян  Управлінню виділено коштів:

  • Особам з інвалідністю (загальне захворювання)  - 803 250 грн., що дало змогу оздоровити 150 осіб;
  • Особам з інвалідністю (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку)  - 309 689 грн., що дало змогу оздоровити 17 осіб;
  • Супроводжуючим особам з інвалідністю 1 групи  - 18 764 грн., що дало змогу оздоровити 5 осіб;
  • Особам віднесеним до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою  - 882 680 грн., що дало змогу оздоровити 166 осіб  та 1 дитину з інвалідністю;
  • Особам, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни  - 336 491 грн., що дало змогу оздоровити  50 осіб  учасників бойових дій та 2 особи з інвалідністю внаслідок війни.

А загалом на суму, яка склала 2 350 874 грн., було оздоровлено 391 особу.

Управлінням у 2017 році укладено договори на забезпечення санаторно-курортним лікуванням з більше, ніж  30 санаторіями. 

Управлінням видаються санаторно-курортні путівки ветеранам війни та праці, дітям війни та громадянам, які постраждали  внаслідок   Чорнобильської   катастрофи, а також дітям киян учасників антитерористичної операції віком до 7 років у супроводі матері, батька або особи яка їх замінює  за   рахунок   коштів    місцевого бюджету в рамках  цільової програми  «Турбота. Назустріч киянам»  на 2016-2018 роки».

Відповідно до вищезазначеної програми у  2017 році Управлінням забезпечено санаторно-курортними путівками 427 осіб, із них: 

  • ветеранів праці та  дітей війни  – 282 особи;
  • громадян, які постраждали  внаслідок   Чорнобильської   катастрофи (категорія 2) – 1 особа;
  • осіб з інвалідністю  внаслідок війни – 1особа;
  • учасників бойових дій –  2 особи;
  • учасників війни – 3 особи;
  • осіб з інвалідністю (загальне захворювання)- 45  осіб;
  • дітей киян – учасників антитерористичної операції віком до 7 років -  48 осіб в супроводі 45 батьків.

Управлінням у 2017 році укладено договори на забезпечення санаторно-курортним лікуванням з більше, ніж  30 санаторіями. 

Отримали якісне санаторно-курортне лікування та прийняли на оздоровлення   пільгових категорій населення такі санаторії:

«Авангард» Вінницька обл.

Профіль санаторію: лікують серцево-судинну систему, хвороби нервової системи, кістково-м'язову систему.

В даному санаторії гармонійно поєднано сучасні лікувальні та діагностичні технології з природними лікувальними факторами. Ліжковий фонд санаторію нараховує 450 ліжок. Всі спальні корпуси забезпечені цілодобовим холодним та гарячим водопостачанням. Санаторій «Авангард» - це ще й унікальна радонова мінеральна вода, власного родовища, одна з найкращих  в Україні, яка лікує кістково-м’язеву систему.

 Санаторій «Жовтень» Конча Заспа.

Профіль санаторію:  лікування хвороб органів кровообігу, нервової системи, органів травлення,  кістково-м'язової системи.

Житлові приміщення,  будівлі та споруди санаторію територіально побудовані  зручно для обслуговування хворих та відпочиваючих. Заради комфортності в лікуванні хворих санаторій побудував зимові переходи, які з’єднують спальні корпуси та їдальню, спортзал, тренажерний зал, кіно-концертний зал, кабінети лікувальних процедур з лікувально-діагностичним корпусом, в якому знаходяться адміністрація, басейни, бювет, кабінети відпуску лікувальних процедур.

Моршинкурорт.

Профіль санаторію: лікування хвороб органів травлення; ендокринної системи.

 Забезпечує комфортний відпочинок і повноцінне санаторно-курортне лікування: унікальні цілющі мінеральні води та широкий спектр лікувально-оздоровчих процедур.

«Токарі» Сумська область.

Профіль санаторію:  лікування хвороб органів кровообігу, нервової системи,  кістково-м'язової системи.

Санаторій «Токарі» розташований в живописній місцевості Сумської області, і завдяки м’якому клімату, мінеральному джерелу та місцевим торф’яним грязям лікування проходить ефективно. Проживання осіб в двомісних номерах з усіма комунальними зручностями.

«Карпати» Закарпатська обл.

Профіль санаторію:  лікування хвороб органів кровообігу, нервової системи, органів травлення, сечостатевої системи, кістково-м'язової системи; ожиріння, цукрового діабету.

На  території санаторію старовинний палац графа Фрідріха Шенборна, пам'ятка архітектури ХІХ століття, оточений парком-дендрарієм з декоративним озером у центрі.

За результатами проведення колегії складено протокол доручень.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку