КМДА Київська міська державна адміністрація


31 березня 2014

Актуальність правової освіти киян – беззаперечна

Актуальність правової освіти киян – беззаперечна

Чотири питання було розглянуто під час засідання Київської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради (МКМР) з правової освіти населення, що відбулась у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Участь у заході взяли голова міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Дніпровського району – в. о. голови райдержадміністрації Ольга Дейнега, в. о. начальника головного управління юстиції столиці Ніна Кравченко, голови районних МКМР із правової освіти населення, начальники райуправлінь юстиції, освіти, культури, відділів у справах сім’ї та молоді, служб у справах дітей тощо.

Відкрила засідання доповіддю про організацію роботи МКМР із правової освіти у Дніпровському районі її голова Ольга Дейнега. Вона розповіла присутнім про те, з якою метою та які напрямки охоплює така діяльність, які заходи відбулися та яких результатів було досягнуто. Зокрема, за словами Ольги Петрівни, аналогічних засідань торік було чотири, тематика правових питань постійно оновлюється, зокрема й з огляду на вимоги часу. Активно застосовуються різні форми проведення заходів, сучасні інформаційні технології, можливості офіційної веб-сторінки райдержадміністрації та соціальної мережі тощо. Чимала увага постійно приділяється правовому захисту дітей. Із цією метою проводиться цілий комплекс заходів: від лекцій на правову тематику в школах району до місячника правових знань. Це дає позитивний результат – освітяни-дніпровчани є постійними переможцями міських конкурсів правових знань тощо.

Своїм досвідом з питання здійснення цивільної правової освіти поділився з присутніми фахівець районного управління освіти Володимир Волянський. А колишній випускник 129-ї школи Дніпровського району, нині заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА – начальник управління сім’ї, молоді та спорту Володимир Вовк розповів про те, як має здійснюватися правовий батьківський всеобуч, зокрема з питань насильства в сім’ї, про заходи впливу на батьків за неналежне виконання ними своїх обов’язків. Особливу увагу присутніх він звернув на необхідність соціального лікування та соціальної діагностики як таких, що запобігають поширенню насильства в родинах. Торік, як стало відомо, у столичних судах було розглянуто 528 справ із захисту прав дітей.

Заступник начальника служби у справах дітей КМДА Олексій Наумук докладно розповів про правороз’яснювальну роботу в школах, дитячих будинках, професійно-технічних училищах із метою виховання дітей та молоді, підвищення правової культури населення. За його словами торік було проведено 299 інспектувань у різних районах столиці аби запобігти прогулюванню уроків у школах.

Про підсумки проведення минулорічного (грудневого) Всеукраїнського тижня правових знань розповіла присутнім в. о. начальника головного управління юстиції столиці Ніна Кравченко. А начальник управління держреєстрації та документального забезпечення головного управління юстиції столиці Ольга Ковалькова поінформувала про права та обов’язки, соціальний та правовий захист військовозобов’язаних тощо.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.