КМДА Київська міська державна адміністрація


26 лютого 2018

27 лютого відбудеться традиційний районний конкурс "Краща медична сестра Дніпровського району м. Києва 2018 року”

27 лютого відбудеться традиційний районний конкурс "Краща медична сестра Дніпровського району м. Києва 2018 року”

Відповідно до Наказу Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від  30.01.2018 року № 81/к  “Про проведення професійного конкурсу “Краща сестра медична м. Києва 2018 року” та підготовку до IX Всеукраїнського конгресу медичних сестер з нагоди Весвітнього дня медичної сестри”, Наказу Управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 13.02.2018 року № 22 “Про  проведення професійного конкурсу «Краща медична  сестра Дніпровського району м. Києва 2018 року” та з метою підтримки престижу, популяризації професії медичної сестри, підвищення ролі та значимості медичних сестер в наданні медичної допомоги населенню району, а також  з підготовки святкування в районі Міжнародного Дня медичної сестри.

В історії людства професія медичного працівника є найважливішою і найвідповідальнішою в житті людини.

Серед усіх професій, які є в охороні здоров’я, медична сестра  - одна з наймилосердніших та найпотрібніших у світі, і її заслужена престижність, шляхетність підтверджується світовим досвідом.

Сучасна медична сестра – це  висококваліфікований спеціаліст, людина з широким світоглядом, що добре орієнтується не тільки в своїй професії, але і в проблемах охорони здоров’я та соціальній сфері в цілому. Вона знаходиться в тіні лікаря, на півкроку віддалік за своїм статусом, але ця дистанція скорочує відстань між нею і пацієнтом.

В закладах охорони здоров’я, підпорядкованих управлінню охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації працюють 790 медичних сестер (приблизно 90% від усіх молодших спеціалістів з медичною освітою та 70% від усього персоналу медичних закладів), що є  найчисельнішою ланкою спеціалістів в галузі охорони здоров’я.

З метою підвищення престижу та значимості ролі медичних сестер в наданні медичної допомоги населенню, а також з нагоди Професійного свята – Всесвітнього Дня медичної сестри, 27.02.2018 року о 14.00 відбудеться традиційний районний конкурс «Краща медична  сестра Дніпровського району м. Києва 2018 року”, в якому прийматимуть участь найкращі медичні сестри 8 медичних закладів, підпорядкованих управлінню охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Захід організрваний Управлінням охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Об’єднанням первинних профспілкових організацій установ охорони здоров’я Дніпровського району та Радою медичних сестер управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Учасники конкурсу будуть нагороджені відзнаками начальника управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОППОУОЗ Дніпровського району м. Києва та подарунками.

Місце проведення конкурсу: КНП “КДЦ Дніпровського району м. Києва”, за адресою: вул. Митрополита Андрея Шептицького, 5, каб 216.

За інформацією Управління охорони здоров'я Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.