КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2018

В бібліотеці ім. В. Яна відбулася творча зустріч до дня народження Т.Г. Шевченка

В бібліотеці ім. В. Яна відбулася творча зустріч до дня народження Т.Г. Шевченка

Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України. Щороку в березні в бібліотеці ім. В. Яна проводиться цикл заходів до Шевченківських днів. У кожного читача склався свій власний образ Великого Кобзаря - це й лірик, і гнівний бунтар, талановитий поет та обдарований художник. Цьогоріч на захід завітала редактор журналу «Пізнайко» та запропонувала учням 4-Б класу навчально-виховного комплексу №167 з поглибленим вивченням німецької мови, створити власний журнал про нелегкий життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка.

Незважаючи на особисті невдачі, вірші Тараса Григоровича завжди  мали особливе звучання. Поезії з "Кобзаря" - це справжні пісні. Мелодичні, співучі, вони одразу знайшли дорогу до серця простих людей. На заході за допомогою комп’ютера, демонструвалися музичні кліпи та пісні на вірші Тараса Григоровича Шевченка у виконання сучасних співаків.
Але не менш багата і цікава творчість Шевченка - художника. Природа щедро наділила поета великим талантом. Мистецька спадщина Шевченка нараховує близько 1200 робіт.  Окремі роботи Шевченка переглянули присутні під час останньої сторінки усного журналу, яка називалася «Шевченко – художник».
Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.