Головна  →  Новини  →  16 квітня 2018

Молебень за загиблими воїнами – захисниками України

Молебень за загиблими воїнами – захисниками України

У поминальні дні на Лісовому кладовищі провели молебень за героями, які загинули в боях на Сході України. У вшануванні пам’яті загиблих взяли участь голова Дніппровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, його перший заступник Віктор Сушінець, заступник голови Алла Загородня, заступник голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Алєксєєнко, голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО м.Києва» Ігор Морій, голова ГО «Рада ветеранів АТО Дніпровського району м.Києва» Георгій Кунах, голова ГО «Рада ветеранів АТО Деснянського району» Олег Нишпор, родини загиблих, ветерани АТО, воїни-афганці.

Розпочався захід хвилиною мовчання. У своєму слові голова Дніпровського району наголосив на самопожертві героїв, висловив слова вдячності батькам: «Вони віддали найцінніще – своє життя, щоб ми могли тут жити, працювати. Дякуємо батькам, що виростили таких героїв».

Панахиду та освячення могил і державних прапорів провели військові капелани отець Іван та отець Михайло. Молитва за померлих – це не молитва страху і не молитва відчаю перед лицем смерті. Це молитва любові та єдності. У дні поминання померлих ми, як ніколи, засвідчуємо свою віру в те, що мертвих не існує. "У Бога всі живі", а отже і ми нікуди не дінемось із буття і колись також потребуватимемо молитви. «Вони стали молитовниками за всіх нас та за Україну», - сказав у проповіді отець Іван.

Присутні вшанували пам'ять про Героїв покладанням квітів.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

Перейти до спискуВерсiя для друку