Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2013

Новини міста: На бульварі Перова та проспекті Героїв Сталінграду з’являться окремі смуги для руху громадського транспорту

Новини міста: На бульварі Перова та проспекті Героїв Сталінграду з’являться окремі смуги для руху громадського транспорту

У першому півріччі 2014 року на бульв. Перова та просп. Героїв Сталінграду з’являться окремі смуги для руху громадського транспорту. Відповідні схеми організації дорожнього руху вже погоджено з Державтоінспекцією м. Києва, тож незабаром там будуть виконані роботи з нанесення відповідної дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків. Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов.

«Наразі в столиці вже впроваджено у центральній частині міста чотири смуги для руху громадського транспорту, а саме: на вулицях Саксаганського, Жилянській, Горького та Червоноармійській. Передбачається, що такі кроки сприятимуть удосконаленню дорожнього руху та поліпшенню якості забезпечення пасажирських перевезень у Києві. Утім, проведений нами моніторинг функціонування цих смуг показує, що ефективність їх використання досить низька. Це зумовлено, зокрема, недостатнім реагуванням Державтоінспекції міста на численні порушення водіїв Правил дорожнього руху в частині руху, зупинки та стоянки транспортних засобів в межах вказаних смуг», – зазначив Євген Водовозов та додав, що сьогодні набуває актуальності питання відновлення примусової евакуації транспортних засобів у столиці.

Разом із тим, фахівці комунального підприємства «Київдорсервіс» доопрацьовують проекти схем організації дорожнього руху з впровадження смуг для руху громадського транспорту на просп. В. Маяковського, вул. Братиславській, просп. Правди й Червонозоряному, а також на Чоколівському бульварі.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку