Головна  →  Новини  →  22 травня 2018

У Києві створили Координаційну раду з питань рівня безпеки та організації дорожнього руху

У Києві створили Координаційну раду з питань рівня безпеки та організації дорожнього руху

У столиці створили Координаційну раду з питань рівня безпеки та організації дорожнього руху задля зменшення дорожньо-транспортного травматизму та збереження життя людей. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

Створення Координаційної ради викликано підвищенням інтенсивності дорожнього руху та стрімким збільшенням кількості дорожньо-транспортних пригод. Співголовами Ради визначено заступників голови Київської міської державної адміністрації Дмитра Давтяна та Олексія Резнікова. Крім того, розпорядженням затверджено персональний склад Ради.

За статистикою, розповідає Дмитро Давтян, в Україні рівень смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод є одним із найвищих в Європі, а рівень організації безпеки дорожнього руху залишається вкрай низьким.

«Прикро зазначати, що дорожньо-транспортні пригоди у нашій країні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою за поширеністю причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років. Цю невтішну статистику треба змінювати, однак зробити це можна лише консолідувавши зусилля влади та самих громадян. Підвищення культури поведінки як водіїв, так і пішоходів – одне із найважливіших завдань для нас. А соціальна гострота проблеми створює необхідність утворення Координаційної ради з питань рівня безпеки та організації дорожнього руху та розробки і впровадження програм профілактичних заходів щодо запобігання збільшення кількості ДТП», – зазначив Дмитро Давтян.

За інформацією оld.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку