КМДА Київська міська державна адміністрація


6 червня 2018

Відбулася зустріч керівництва Дніпровської райдержадміністрації з представниками Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ

Відбулася зустріч керівництва Дніпровської райдержадміністрації з представниками Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ

Сьогодні, 6 червня, в приміщені Дніпровської райдержадміністрації відбулася робоча зустріч із представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні.

Із спостерігачами Київського офісу Місії ОБСЄ в Україні зустрічались голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, перший заступник очільника району – Віктор Сушінець  та начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення роботи голови райдержадміністрації Павло Пашковський.

На початку зустрічі відбулося ознайомлення з роботою Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні та в місті Києві. Також поважних гостей проінформували про соціально-економічну ситуацію в Дніпровському районі столиці.

Ключовим питанням зустрічі було обговорення наявності осередків ромської меншини на території Дніпровського району, а також взаємовідносини між представниками ромів та райдержадміністрацією.

Наприкінці обговорили питання щодо активізації діяльності ОБСЄ в Дніпровському районі столиці в частині, що стосується реалізації проектів за напрямками її діяльності в Україні.

Довідково.

ОБСЄ займається питаннями безпеки і веде свою роботу за трьома вимірами - військово-політичний, економіко-екологічний та людський.

У військовій сфері ОБСЄ прагне до підвищення відкритості, прозорості та співпраці; створила найсучасніший в світі режим контролю над озброєннями, а також заходів зміцнення довіри. Напрямки роботи включають в себе реформування сектора безпеки і безпечного зберігання та утилізації легкої стрілецької зброї та звичайних боєприпасів.

Економіко-екологічні питання є одним з ключових факторів забезпечення безпеки. ОБСЄ здійснює сприяння шляхом просування таких тем, як належне управління, боротьба з корупцією, обізнаність про екологічні проблеми, використання природних ресурсів та раціональне управління екологічними відходами.

Права людини і основні свободи є основою стабільних суспільств. ОБСЄ допомагає своїм державам-учасницям у формуванні демократичних інститутів, проведенні справедливих і прозорих демократичних виборів, забезпеченні поваги прав людини, свободи ЗМІ, прав національних меншин і верховенства закону, а також сприяє просуванню тем толерантності і недискримінації.

У більш широкому сенсі ОБСЄ протидіє викликам безпеки, що несе транснаціональний характер, таким, як зміна клімату, тероризм, радикалізація і насильницький екстремізм, організована злочинність, кіберзлочинність і незаконний оборот наркотиків і зброї, а також торгівля людьми. ОБСЄ сприяє зміцненню зв’язків і співпраці між державами, формуванню партнерства між приватним і державним секторами, а також співпраці з громадянським суспільством.

У числі міждисциплінарних напрямків діяльності в рамках свого порядку денного з питань миру і безпеки, ОБСЄ працює над просуванням гендерної рівності та займається з молоддю, а також сприяє розробці всеосяжних і спільних підходів, поважаючих права людини, в управлінні міграцією і потоками біженців.

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.