КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2018

Учень ліцею № 208 Дніпровського району здобув золото на Міжнародній математичній олімпіаді

Учень ліцею № 208 Дніпровського району здобув золото на Міжнародній математичній олімпіаді

Шестеро українських старшокласників здобули 4 золоті та 2 срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3 - 14 липня в м.Клуж-Напока (Румунія). У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу, після США, Росії і Китаю.

Це вже 26 виступ команди з України на цих змаганнях. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця.  

Один з учасників олімпіади, Федір Юдін учень ліцею № 208 (вул. Ованеса Туманяна, 2), що у Дніпровському районі, здобув «золото» на олімпійських змаганнях.

Олімпіада проходить у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики - геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Команду юних математиків супроводжували: науковий керівник -  Богдан Рубльов, професор кафедри обчислювальної математики КНУ ім.Тараса Шевченка, та заступник керівника - Андрій Паньков, завідувач сектору в Інституті модернізації змісту освіти.

Довідково.

Міжнародна математична олімпіада (MMO) - чемпіонат світу з математики серед старшокласників. Змагання проводять щороку в одній із країн-учасниць. Перша ММО пройшла в 1959 році в Румунії. Минулого року українська команда посіла 14 місце. Загалом, за всю історію своєї участі в олімпіаді Україна здобула 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзових.

За інформацією ліцею № 208 Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.