КМДА Київська міська державна адміністрація


23 липня 2018

Київський сміттєспалювальний завод «Енергія» із 1 серпня повертають в управління міста

Київський сміттєспалювальний завод «Енергія» із 1 серпня повертають в управління міста

Із 1 серпня сміттєспалювальний завод «Енергія» переходить під контроль комунального підприємства «Київтеплоенерго». Щоб здійснити повноцінну передачу обладнання, на заводі необхідно повністю утилізувати залишки відходів у бункерах. Із цією метою завод тимчасово припинить приймати нове сміття.

Це планова технологічна вимога, що не спричинить негативних наслідків для функціонування міста.

Планується, що завод припинить прийом відходів після 25 липня і до повного спалення залишків відходів. Обсяг сміття, що підлягав утилізації на заводі «Енергія», буде тимчасово перенаправлятися на сортувальні станції та полігони.

У комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» зазначають, що призупинка прийому сміття технологічно необхідна, вона триватиме лише кілька днів для передачі об’єкту.

Нагадаємо, навесні поточного року завершилася угода з компанією «Київенерго». Місто, враховуючи низку чинників, прийняло рішення повернути контроль над об’єктами теплоенергетичного комплексу – близько 2,6 тисячі кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також єдиний працюючий в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Цей крок здійснений, у першу чергу, з метою подальшої модернізації обладнання та теплових мереж, а також покращення сервісу для киян.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.