Головна  →  Новини  →  14 серпня 2018

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували парк на Русанівській набережній

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували парк на Русанівській набережній

Мер Києва Віталій Кличко перевірив результати ремонтних робіт, які здійснили у частині парку на Русанівській набережній. До участі долучилися депутат Верховної Ради України Дмитро Білоцерківець, депутати Київради: Андрій Странніков, Олесь Маляревич, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, очільник  Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук, представники відділів, управлінь та департаментів Київської міської держадміністрації та Дніпровської РДА, в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова, районних Комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Дніпровського району, «Шляхово-експлуатаційне управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району міста Києва» та мешканці Дніпровського району.

«Київ – місто парків. І ми продовжуємо надавати нове життя найпопулярнішим паркам та скверам столиці. Сьогодні впорядкована ще одна зелена зона – парк на Русанівській набережній, де раніше були хащі, занедбана територія. Русанівська набережна – це особливе місце не тільки для мешканців Дніпровського району, а й для усіх киян», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що рік тому на Русанівському каналі повністю відновили комплекс із 12 світло-музичних фонтанів, здійснили благоустрій території.

У рамках капітального ремонту частини парку на Русанівській набережній, протяжність якої – 1,8 км, здійснили ремонтні роботи на 6 гектарах зеленої зони. Зокрема, в оновленому парку облаштували доріжки з ФЕМ, загальною площею 21 тис. кс. м, встановили лави і урни - по 124 шт, висадили новий газон - 3,4 га.

За підтримки меценатів, якими стали місцеві підприємці – власники магазинів та ресторанів, встановили 100 хромованих стовпчиків для перешкоджання заїзду приватного автотранспорту на територію зеленої зони парку.

Капітальний ремонт парку здійснювали у 2017-2018 роках. Загальна вартість –  майже 24 млн грн. 

За словами міського голови, наразі роботи з благоустрою на Русанівській набережній тривають і будуть завершені у наступному році. Зокрема, у 2019 році у парку облаштують систему поливу. Також протягом найближчих тижнів планують встановити новий спортивний майданчик.

«Такої кількості зелених насаджень та парків немає у жодному місті світу. Тому наше завдання – привести у належний стан всі столичні парки та сквери», – додав Віталій Кличко.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами old.kyivcity.gov.ua та Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень
Перейти до спискуВерсiя для друку