Головна  →  Новини  →  5 вересня 2018

Віталій Кличко: «Сьогодні Київрада повинна ухвалити рішення, яке дозволить повернути киянам гарячу воду»

Віталій Кличко: «Сьогодні Київрада повинна ухвалити рішення, яке дозволить повернути киянам гарячу воду»

Відкриваючи позачергову сесію Київради, мер столиці Віталій Кличко наголосив на тому, що мета сьогоднішнього засідання, – термінове ухвалення рішення, пов’язаного із газопостачанням столиці і поверненням гарячої води в домівки киян.

«Сьогодні у нас позачергова сесія. І зібралися ми, щоб ухвалити надзвичайно важливе рішення, яке є черговим кроком для врегулювання питання заборгованості за спожитий газ. І – відповідно – для укладення угоди з НАК «Нафтогаз України» та відновлення постачання газу Києву. А значить і енерго- і теплопостачання. Цей крок дасть можливість повернути в квартири киян гарячу воду, а комунальним службам виконувати необхідні роботи щоб не допустити зриву опалювального сезону в столиці», – зазначив мер.

За його словами, протягом останніх чотирьох місяців місто здійснило колосальну роботу для вирішення цього життєвоважливого питання. На початку травня мова йшла про 5 млрд грн боргу та безапеляційне правонаступництво усіх боргів «Київенерго». У тому числі майже 1,2 млрд штрафних санкцій. Саме проти такого підходу виступала міська влада.

«Сьогодні йдеться про вдвічі меншу суму і отримання джерел її компенсації. Надзвичайно важливо, що держава налаштована виконати свої зобов’язання. Це допоможе вирішити питання штрафів і пені», – підкреслив Віталій Кличко.

За словами мера, у порівнянні з травнем, сьогодні вже йдеться тільки про відповідальність за борг, що має джерела для компенсації. А також – про списання всіх штрафів. 

«Це результат інтенсивної роботи в судах та переговорів на всіх рівнях, включаючи уряд України, президента. Ми відстоюємо інтереси громади», – зазначив Віталій Кличко.

Міський голова висловив сподівання, що бюджетний комітет парламенту, за процедурою – після рішення Київради, оперативно розгляне це питання.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку