Головна  →  Новини  →  6 вересня 2018

У метрополітені запустили оновлену відеоінформаційну систему

У метрополітені запустили оновлену відеоінформаційну систему

Сьогодні у столичному метрополітені презентували та запустили у роботу оновлену відеоінформаційну систему. Вона передбачає надання пасажиру якісних навігаційних даних, креативних роликів про правила підземки, а також ведення відеонагляду у вагонах під час руху поїзда.Про це поінформували у КП «Київський метрополітен».

Проект впроваджено завдяки інвестиціям компанії «ТРАНС-МЕДІА». Це одна з найбільших інвестицій приватного бізнесу у розвиток міської інфраструктури і суспільного простору Києва.

«Розвиток цієї системи – можливість підвищення якості послуги. Пасажири отримуватимуть дані про напрямок руху, наступні станції, пересадки, а також цікаві правила метро та іншу необхідну інформацію. А відеонагляд у вагонах – це додатковий рівень безпеки під час поїздки. Такий проект – гарний приклад співпраці бізнесу з містом та комунальним підприємством»,– каже заступник начальника КП «Київський метрополітен» Дмитро Пеклун.

У компанії «ТРАНС-МЕДІА» повідомляють, що загалом система складатиметься із 2400 моніторів у вагонах. Спочатку їх встановлять та протестують на модернізованих поїздах, а потім поступово на усіх.

«У рамках пілотних запусків ми уже врахували побажання пасажирів, зокрема, щодо годинника на екранах, створено рухомий рядок для оперативної інформації та ексклюзивні візуалізації руху поїздів із дронів. Компанія і надалі готова сприяти створенню та розміщенню важливого соціального контенту», – пояснює директор ТОВ «ТРАНС-МЕДІА» Олег Хаврук.

Для створення якісних навігаційних повідомлень консультації проводилися із громадською ініціативою «Агенти змін», які давно співпрацюють зі столичною підземкою.

«Так, ми долучалися до роботи щодо інформування про напрямок руху, наступні станції, важливим також було дублювання англійською, чіткі читабельні шрифти», – додає представник ініціативи Олександр Колодько.

Цікавинкою для пасажирів стануть креативні ролики про правила підземки від інтернет-персонажа Гусь.

«У рамках проекту з підземкою «Спільно про важливе» ми поєднали корисне і смішне. Переконані, що такі ролики яскраво привернуть увагу пасажирів та нагадають про прості, але важливі правила користування підземкою», – переконаний продюсер компанії «Art Nation» Едуард Ахрамович.

Наразі у ротації буде 9 роликів, зокрема, про зручність користування карткою метро, необхідність поступатися місцем, знімати наплічник та не заступати за обмежувальну лінію.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку