Головна  →  Новини  →  6 вересня 2018

Спортсменів та фахівців фізичної культури і спорту Дніпровського району привітали з професійним святом

Спортсменів та фахівців фізичної культури і спорту Дніпровського району привітали з професійним святом

6 вересня, напередодні Дня фізичної культури і спорту, в Дніпровській райдержадміністрації відбулась урочиста церемонія нагородження кращих представників цієї сфери. Очільник  Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови РДА Алла Загородня, начальник районного відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Василь Ільєнко привітали з професійним святом спортсменів, тренерів, фізкультурників, ветеранів спорту, працівників організацій та установ фізичної культури і спорту та прихильників здорового способу життя.

У вітальному слові Петро Васильович зазначив, що в усі часи саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. «Шановні спортсмени, тренери, ветерани спорту, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, прихильники здорового способу життя! З цієї нагоди прийміть найщиріші вітання та побажання міцного здоров’я, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх починаннях та звершеннях! Це чудове свято пропагує здоровий спосіб життя, силу та здоров’я! Спортивне життя Дніпровського району - це невід’ємна складова здорової нації», - сказав Петро Онофрійчук.

За високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури Дніпровського району та з нагоди Дня фізичної культури і спорту очільник району Петро Онофрійчук вручив 25-ти фахівцям фізичної культури і спорту та спортсменам Подяки голови райдержадміністрації та відзнаки від відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської РДА у вигляді нагородної тарілки.

Алла Загородня також звернулась до присутніх з найщирішими вітання з нагоди свята та побажала їм міцного здоров’я, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів в усіх звершеннях.

Довідково.

Спортивне життя Дніпровського району досить змістовне та різноманітне. Згідно державних статистичних звітів в районі культивується близько 50 видів спорту. Тож кожен бажаючий може обрати для себе той вид, який йому до вподоби. Збережено мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, засновником і власником яких є Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, це ДЮСШ №№ 3, 10, 16 та 21, в яких є відділення баскетболу, волейболу, гандболу, футболу, боксу, боротьби, плавання, легкої атлетики, настільного тенісу, художньої гімнастики, шахів, фехтування, нещодавно відкрилось ще й відділення водного поло. Крім того, Дніпровську прописку мають ще вісім ДЮСШ різної форми власності («Славутич», «Буревісник», «Київ», «Віраж», «Сузір'я», «Старт», «Юніор спорт» та ШВСМ).

В районі також діє 48 спортивних клубів, з яких 13 комунальної форми власності, що входять до мережі клубів Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання і, що варто відзначити, це число залишається сталим вже багато років, незважаючи на всі фінансово-економічні труднощі.

До послуг любителів спорту в районі - 608 спортивних об’єктів, серед яких: 3 стадіони, 8 басейнів, 345 площинні спортивні споруди, 10 тенісних кортів, 72 криті спортивні зали, 3 веслувальні бази, 2 льодові арени, легкоатлетичний манеж та інше. Звичайно, не всі вони знаходяться в належному технічному стані, однак в цьому напрямку за останні роки зроблено дуже багато.

За останні роки капітальні ремонти проведені на 32 прибудинкових майданчиках. Оновлено більше 10 шкільних спортивних залів та 4 підліткові спортивні клуби.

Створено чудові спортивні комплекси в ліцеї № 141 «ОРТ» та школі № 81.

Цього року будується 10 шкільних футбольних майданчиків зі штучним покриття та інше.

Найбільш вагомі досягнення: Юлія Левченко та Ірина Геращенко - вихованки ДЮСШ № 16, обидві срібні призерки зі стрибків у висоту на Чемпіонатах світу з легкої атлетики, члени елітної групи Національної Олімпійської команди України, учасниці ХХХІ Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро (тренер Ірина Пустовойт).

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку