Головна  →  Новини  →  14 вересня 2018

Юнаки Технічного ліцею стали учасниками навчально-тренувальних зборів учнівської молоді

Юнаки Технічного ліцею стали учасниками навчально-тренувальних зборів учнівської молоді

Учні Технічного ліцею, що у Дніпровському районі (вул. Тампере, 9), разом зі своїм учителем Захисту Вітчизни, стали учасниками навчально-тренувальних зборів учнівської молоді. Захід був організований громадською організацією "Серця Кіборгів" та проходив на базі військової частини № 3066 м. Києва.

В умовах Російської агресії військово-патріотичне виховання молоді, формування її професійно-функціональної готовності до захисту Батьківщини - є найактуальнішим стратегічним державотворчим завданням щодо забезпечення національної безпеки та розбудови нашої держави. Навчально-тренувальні збори учнів проводяться з метою виховання національної свідомості, почуття патріотизму, підготовки учнівської молоді до служби у Збройних силах України.

Під час зборів для учнів ліцею було проведено навчальні заняття з тактичної, вогневої, прикладної і фізичної підготовки, основ цивільного захисту та медичних знань. У ході занять були відпрацьовані елементи захисту, вивчалась матеріальна частина стрілецької зброї, виконувались нормативи по неповному розбиранню та складанню автомата. Також юнаків ознайомили з організацією домедичної допомоги в умовах бойових дій, надання домедичної допомоги при кровотечах, пораненнях, переломах та вивихах.

Всі ліцеїсти справились з виконанням нормативів та повні нових вражень повернулися до свого навчального закладу.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку