КМДА Київська міська державна адміністрація


26 вересня 2018

Засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу: розвиток, освоєння нових ринків збуту продукції, підвищення конкурентоспроможності

Засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу: розвиток, освоєння нових ринків збуту продукції, підвищення конкурентоспроможності

Сьогодні, 26 вересня, відбулось чергове засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій району при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації.
В роботі Ради директорів взяв участь очільник району Петро Онофрійчук, який окреслив пріоритети – розвиток промислового комплексу на інноваційній основі, освоєння нових ринків збуту продукції (в т. ч. і зовнішніх), підвищення конкурентоспроможності тощо. Голова райдержадміністрації підтвердив готовність районної влади всіляко сприяти розвитку сфери виробництва, підтримуючи конструктивні ініціативи промисловців.
Порядок денний засідання був насичений та включав різнопланові питання до обговорення.
Про послуги державної установи «Офіс з просування експорту України» для промисловців району присутніх проінформував керівник напряму «Освіта для експортерів» - Євген Компанець. Він розповів про діяльність установи, послуги, які вона надає як досвідченим експортерам, так і початківцям, окреслив бізнес-можливості (організація торгових місій, бізнес-візитів та бізнес-делегацій) їхньої установи, детально зупинився на індивідуальних послугах для підприємців, які бажають експортувати та мають на меті створити успішний впізнаний бренд тощо.
Більш детально про освітні можливості для компаній, як один з напрямків діяльності державної установи «Офіс з просування експорту України», розповіла Крилова Анастасія - менеджер проектів «Освітні програми для бізнесу». Вона окреслила спектр знань, які пропонують їхні навчальні програми для підприємців та експортерів (аналіз ринків, підготовка до виходу на міжнародні ринки, пошук потенційних якісних партнерів, розвиток професійних якостей керівника та менеджерів зовнішньо-економічної діяльності, допомога у складанні експортного плану та налагодженні контактів з іноземними бізнес-партнерами тощо).
Про обговорення проекту Київської міської цільової програми розвитку промисловості на 2019 – 2022 роки йшлося у виступі начальника відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорія Лобача. Він розповів про мету, завдання та заходи програми, її ресурсне забезпечення, пріоритетні напрямки діяльності, критерії ефективності промислових підприємств. Говорячи про заходи, передбачені вищезазначеною програмою, спікер більш детально зупинився на питаннях фінансової підтримки виробництва інноваційної продукції, моніторингу та аналізу ефективності використання земельних ділянок, часткового відшкодування витрат на участь у міжнародних виставкових заходах, проведення щорічної виставки «Зроблено в Києві» тощо.
До обговорення цього питання долучилась Наталія Ковалішина - заступник начальника управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА. Яка зазначила, що проект вищезазначеної цільової програми ще відкритий для дискусій (хоча громадське обговорення закінчено) і ще є час для внесення і доопрацювання пропозицій. Також Наталія Порфирівна розповіла про роботу Інвестиційного форуму міста Києва, ті можливості та перспективи, які надає цей захід, закликавши бажаючих зареєструватися для участі у ньому.
Також про стан підготовки інвестиційних та інноваційних проектів від промислових підприємств, наукових установ району для їх презентації на Інвестиційному форумі міста Києва 27 листопада 2018 року більш докладніше розповів Всеволод Яременко - голова Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій Дніпровського району.
Завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції Дніпровської райдержадміністрації Віктор Мірошниченко довів до присутніх інформацію від Лівобережного міжрайонного відділу ГУ Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, яка стосувалась посилення безпеки підприємств (проведення інструктажів з недопущення терактів, покращення стану протипожежної та техногенної безпеки, налагодження взаємовідносин з правоохоронними органами тощо).
Окремо на засіданні йшлося про ситуацію щодо діяльності ПрАТ «Фанплит». Про що присутніх проінформував голова наглядової ради ПрАТ «Фанплит» Богдан Цуприк. Він відзначив, що сьогодні на підприємстві залишено тільки екологічно-безпечні виробничі процеси, в яких задіяно близько 300 працівників. Доповідач висловив прохання про підтримку Радою директорів звернення ПрАТ «Фанплит» до Міністерства екології та природних ресурсів на отримання підприємством дозволу на викиди, крім виробництва ДВП, на яке припадала левова частка викидів підприємства та до якого стосувались всі скарги та судові претензії.
По кожному питанню відбулись обговорення по суті, прийнятті відповідні рішення. Висловлена проблематика стане окремими темами для обговорення подальших засідань районної Ради директорів.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.