КМДА Київська міська державна адміністрація


10 жовтня 2018

«Вінок калиновий сплітаю із звичаїв рідного краю» у Дніпровському районі

«Вінок калиновий сплітаю із звичаїв рідного краю» у Дніпровському районі

Напередодні свята Покрови та Захисника України відбулося чудове театралізоване дійство «Вінок калиновий сплітаю із звичаїв рідного краю». Куратор проекту фольклорно-етнографічного огляду «Українські вечорниці» Галина Іванівна Шарій як зазвичай написала чудовий сценарій, за яким присутні почули історію цього славетного свята та опинилися в затишній атмосфері українських народних пісень. На свято був запрошений Народний ансамбль пісні і танцю України «Дарничанка», під керівництвом Андрійчука Петра Олександровича. Таких голосів зал ще не чув.

Красиві хлопці та дівчата «Дарничанки», учасники зановоствореного клубу "Поважні пані" Дніпровського району заспівали українських пісень та закружляли у танці присутніх, взяли участь у традиційних конкурсах, що завжди проводилися на Покрову.

На захід були запрошені голова Правління Київської міської Спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко та його заступник Наталія Шатковська, які подякували Галині Шарій за гостинність,  подарували український каравай та побажали здоров’я, тепла в оселях та завзятості в наступних культурних проектах. Свято відбулося за підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «Дніпровський».  Анатолій Павленко закликав присутніх й надалі підтримувати народні звичаї святкування православних свят та розповсюджувати українські традиції серед молоді.  

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.