Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2018

У Київраді ініціюють закупівлю обладнання для проведення малоінвазивних втручань пологовому будинку №6

У Київраді ініціюють закупівлю обладнання для проведення малоінвазивних втручань пологовому будинку №6

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту було підтримано звернення депутатів щодо можливості фінансування  для придбання медичного обладнання Київському міському пологовому будинку № 6 для проведення малоінвазивних оперативних втручань.

Пологовий будинок №6, який розташований на вул. П. Запорожця 26-А, надає акушерсько-гінекологічну допомогу вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим та гінекологічним хворим Дніпровського району, а також дівчаткам-підліткам всього міста. Крім того, тут приймають передчасні пологи з 34 тижнів у всіх вагітних лівого берега столиці.

«Дівчатка-підлітки, яких ми лікуємо у єдиному відділенні дитячої та підліткової гінекології, потребують особливої уваги та виконання оперативних втручань малоінвазивними методиками. Щорічно необхідність лапароскопічних операцій зростає. Лапароскоп у пологовому будинку відсутній. Операції виконуються за допомогою ендоскопічного обладнання, яке придбане у 1995 році та є технічно і морально застарілим, потребує частого та затратного ремонту», - зазначила головний лікар Київського міського пологового будинку № 6 Наталія Печура.

Аби виправити цю ситуацію, співробітники пологового будинку звернулися до депутатського корпусу з проханням посприяти у придбанні необхідного обладнання для проведення малоінвазивних оперативних втручань.

«Пологовий будинок № 6 –  це місце де народжується щорічно до 5 тисяч немовлят. Місце, в якому чи не щоденно надають медичну допомогу дівчаткам-підліткам. І сьогодні, окрім професійного практичного досвіду медичних працівників, медзакладу потрібне нове сучасне обладнання для проведення малоінвазивних оперативних втручань. Ми пропонуємо  передбачити у Програмі економічно-соціального розвитку на наступний 2019 рік кошти для закупівлі необхідних приладів», - зазначила співавтор ініціативи, депутат Київради Олена Овраменко.

Відповідне звернення направлено до Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київради (КМДА). Там мають його розглянути та знайти можливість фінансування.

За інформацією: kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку