Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

Чотири киянина братимуть участь в «Іграх Нескорених» у Сіднеї

Чотири киянина братимуть участь в «Іграх Нескорених» у Сіднеї

Із 20 до 27 жовтня у м. Сідней (Австралія) відбуватимуться «Ігри Нескорених». До складу збірної команди України увійшли 15 спортсменів, серед яких 4 киянина. Події цьогорічних «Ігор Нескорених» охоплять весь Сідней – від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор.
Олімпійський парк, який був повністю оновлений до Олімпіади 2000 року, об’єднує одразу кілька майданчиків та стане центральним місцем проведення «Ігор Нескорених» 2018 року.
Сіднейський порт Сідней-Харбор стане відправною точкою регати, а також прийматиме учасників велосипедних перегонів.
Цьогоріч у «Іграх Нескорених» бере участь 18 націй – до країн учасниць долучилась Польща. Таким чином, у Іграх беруть участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія, США.
Країни-учасниці «Ігор Нескорених» 2018 року братимуть участь у змаганнях: стрільба з луку, легка атлетика, веслування на тренажерах (концепт), екстремальне керування від Jaguar Land Rover, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, плавання, баскетбол у візках, регбі на візках.
«Минулого року Україна уперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід під час виконання завдань у рамках АТО. Минулого року в Торонто наші хлопці продемонстрували не тільки фізичну і моральну міць, але і силу та незламність нашої Держави. У 2017 році 15 українських героїв на змаганнях у Торонто здобули 14 медалей: 8 – золотих, 3 – срібних та 3 – бронзових. Я певен, що цього року ми покажемо не гірший результат. Приклад вашої незламності, сили волі та прагнення бути кращими надихають, доводять те, що немає нічого неможливого, головне – віра і цілеспрямованість», – сказав на зустрічі з киянами-учасниками «Ігор Нескорених» заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.
Київ представлятимуть чотири Герої:

  • Ільницький Сергій, добровольче формування «Українська добровольча армія», учасник АТО з 2014 року і дотепер. Наполегливий та цілеспрямований. Прагне популяризувати спорт серед ветеранів як дієвий засіб реабілітації.
  • Олександр Зозуляк, ветеран ЗС України, Національна поліція України, займався стрільбою з лука та легкою атлетикою. Не покинув спорт навіть після важкої травми, бо хоче власним прикладом показати, що спорт – найкоротший шлях до відновлення.
  • Володимир Король, ветеран ЗС України, ветеран АТО, брав участь у боях у Донецькій області (2014–2016 рр.) Прагне тільки перемоги. Займався плаванням і мріє гідно представити Україну на Іграх у Сіднеї.
  • Юрій Дмитренко, Патрульна поліція України, ветеран АТО, брав участь у боях у Донецькій та Луганській областях (2014–2016 рр.). Член резервного складу збірної 2017 року. Систематично займається спортом, випробовуючи власні можливості та заохочуючи до занять спортом інших поранених воїнів.

Довідково.
«Ігри нескорених» (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання у параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку