КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2018

Робоча зустріч щодо проведення відбіркового туру фестивалю «Червона рута»

Робоча зустріч щодо проведення відбіркового туру фестивалю «Червона рута»

Сьогодні в приміщені Дніпровської РДА відбулася робоча зустріч щодо проведення відбіркового туру фестивалю «Червона рута». До обговорення долучилися депутат Київської міської ради Павло Тесленко, очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, заступник голови РДА Алла Загородня, виконавчий директор фестивалю «Червона рута» Мирослав Мельник.

Під час наради обговорювалося питання проведення фестивалю «Червона рута» в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району (вул. Алматинська, 109). Також піднімалося питання щодо оновлення обладнання, встановлення екрану та ін.

За результатами зустрічі було вирішено створити робочу групу для опрацювання організаційних заходів стосовно проведення заходу в районі.

На наступний тиждень заплановано провести ще одну робочу нараду.

Довідково.

Фестиваль «Червона рута» (RutaFEST) – постійно діючий всеукраїнський молодіжний фестиваль сучасної пісні та популярної музики, що з 1989 р. проводиться раз на два роки. У парні роки проводяться обласні відбіркові конкурси у кожній, без винятку, області України. У непарні роки – підготовка та проведення фінальних змагань фестивалю. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика. Між відбірковими та фінальними конкурсами постійно діє мистецька Школа-майстерня фестивалю.  

Фестиваль складається з чотирьох етапів:

1 етап. Обласні відбіркові конкурси.

Проводяться перед фестивалем з метою пошуку і відкриття нових виконавців. 25 відбіркових конкурсів проходять в усіх обласних центрах та місті Києві.

2 етап. Школа-майстерня для переможців та резервістів обласних відбіркових конкурсів.

Працює перед заключним етапом фестивалю дистанційно для підготовки і навчання молодих виконавців.

3 етап. Заключний етап фестивалю - фінал.

Проходить в одному з найбільших індустріальних міст Східної чи Південної України (щоразу в іншому місті), а заключний гала-концерт - у Києві. На фестивалі проводяться фінальні конкурси у шістьох жанрах (український автентичний фольклору, поп-, рок-, акустичної, сучасної танцювальної, іншої музики), які проходять в концертному залі, а також гала-концерти переможців, які проводяться на найбільшому майдані міста, в якому відбувається фестиваль. Кількість учасників заключного етапу фестивалю 250-300 музикантів.

4 етап. Виготовлення і поширення аудіо- та відеопродукції фестивалю.

Під час фестивалю здійснюється цифровий аудіозапис живого виконання, а також проводиться попередній відеомонтаж концертів, які ще до завершення фестивалю і відразу по його закінченні надаються окремим каналам центрального ТБ і Радіо.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.