КМДА Київська міська державна адміністрація


23 жовтня 2018

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2018/2019 років та впровадження Національної кампанії “Лікар для кожної родини”

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2018/2019 років та впровадження Національної кампанії “Лікар для кожної родини”

23 жовтня під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про підготовку районного господарства до опалювального сезону 2018-2019 років та забезпечення його сталого проходження доповідала начальник районного управління житлово-комунального господарства Надія Косар. Доповідач відзначила, що з метою координації і контролю за ходом виконання робіт та проходженням опалювального сезону було утворено оперативний районний штаб, до складу якого включено представників Комунальних підприємств району, відділу з питань благоустрою, управлінь освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та культурної спадщини і представників теплопостачальних організацій. На даний час проведено 7 засідань  оперативного штабу, на яких заслуховувались звіти керівників підприємств, установ та організацій про виконання затверджених заходів щодо підготовки господарства району до осінньо-зимового періоду (Розпорядження голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 13.06.2018 № 352 «Про підготовку господарства Дніпровського району м. Києва до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років»).

Довідково.

До опалювального періоду 2018-2019 р.р. в Дніпровському районі підготовлено 1348 житлових будинків всіх форм власності, а саме: комунальної власності – 1011; будинків ЖБК – 129; будинків ОСББ – 62; відомчих будинків – 39; інвестиційних будинків – 85; гуртожитків – 22 од.. Теплопостачанням житлові будинки забезпечуються від джерел КП «Київтеплоенерго» та  ТОВ „Євро-Реконструкція”.

Також Надія Косар докладно зупинилась на питанні відновлення гарячого водопостачання в будинках мікрорайонів Райдужний та Воскресенка. Окрім цього в доповіді йшлося про співпрацю фахівців управління з керівниками організацій, які обслуговують житловий фонд некомунальної форми власності щодо своєчасної підготовки до зимового періоду. Доповідач відмітила, що всіх представників будинків некомунальної форми власності, які розташовані по зоні обслуговування КП «Київтеплоенерго», було проінформовано про необхідність переукладання договорів про співпрацю, без чого буде неможлива подача теплоносія до будинку.  Дане питання залишається на контролі управління до остаточного вирішення.

Довідково.

На території району розташовано 6 приватних котелень, які надають послуги з теплопостачання населенню 7 житлових будинків некомунальної форми власності.

Окремо у доповіді йшлося про проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо необхідності впровадження заходів з енергозбереження.

Довідково.

В поточному році для участі у програмі співфінансування енергоефективності в будинках ЖБК та ОСББ від мешканців Дніпровського району до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури подано 20 проектів для участі у конкурсі, майже втричі більше у порівняні з минулим роком. Основні види робіт, які бажають виконати мешканці у своїх будинках: заміна вікон та дверей; реконструкція теплопунктів і встановлення ІТП; утеплення фасадів. За результати конкурсу визначено 10 переможців.  

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Дніпровського району м. Києва протягом 2018 року в 28-ми будинках ЖБК та ОСББ виконуються роботи з капітального ремонту (заміна вікон,  ремонт сходових клітин, покрівель тощо).  Замовниками цих робіт виступають ЖБК та ОСББ за допомогою повного супроводу фахівцями управління. На даний час завершено ремонтні роботи на 20-ти об’єктах.

Надія Косар відзначила, що з 05 жовтня розпочато підключення систем теплопостачання у закладах соціально-культурного призначення (100% - підключено), а з 19 жовтня - підключення житлових будинків до теплоносія.

Довідково.

Станом на 23.10.2018 до теплопостачання підключено:

  • Дошкільних навчальних закладів 71 із 71;
  • Загальноосвітніх навчальних закладів – 70 із 70;
  • Закладів охорони здоров’я – 8 із 8;
  • 743 житлових будинкиудинків комунальної власності – 707; ЖБК –  27; ОСББ – 4;  Інвестиційних – 5).

Також доповідач проінформувала, що Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Дніпровського району організовано роботи з підготовки систем опалення та ремонту виробничих і побутових приміщень. Для своєчасної роботи з прибирання снігу на підпорядкованих територіях підготовлено 10 одиниць снігоприбиральної техніки. На даний час заготовлено 40 т піску, 5 т солі та 3 т фрикційного матеріалу, підготовлено 264 одиниць шанцевого інструменту. Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району» підготувало 28 одиниць техніки,  306 одиниць інвентаря для прибирання снігу та заготовило 3289 т посипкового матеріалу  (Презентація виступу Надії Косар).

Співдоповідач з цього питання директор Комунального підприємства “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва” Сергій Прогонюк проінформував присутніх про підготовку підприємства до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення виконання заходів підготовчого та профілактичного характеру. Доповідач зауважив, що було проведено аналіз проходження опалювального періоду 2017/2018 рр. та вжито всі заходи по проблемним будинкам. В результаті - подачу теплоносія до житлових будинків розпочато з 19 жовтня та планується провести протягом 10 днів. Також Сергій Прогонюк проінформував про проведення робіт з капітальних та поточних ремонтів, закупівлю необхідних матеріалів для належної роботи підприємства у осінньо-зимовий період. Доповідач відзначив, що в рамках підготовки внутрішніх домових мереж водопостачання та водовідведення було закуплено 42,2 тис. сантехнічних виробів (крани, труби, відводи, заглушки, муфти, хомути, ревізії, редукції інші  комплектуючі), вимірювальні прибори, утеплювач, ізоляція тощо. Задля боротьбі з ожеледицею закуплено пісок річковий (укладено договір на постачання 1 200 т, вже поставлено 1 080 т), дорожню сіль (укладено договір на закупівлю 360 т, в наявності – 325 т). Також з метою забезпечення роботи автотранспорту здійснено закупівлю пально-мастильних матеріалів.  (Презентація виступу Сергія Прогонюка).

Окремо про стан підготовки освітянської галузі до опалювального сезону 2018-2019  років доповіла начальник районного управління освіти Наталія Іваніна. Вона відзначила, що всі заклади освіти району своєчасно отримали акти готовності до опалювального сезону. Це результат попередньо проведеної роботи (проведено поточні ремонти мереж центрального опалення в теплопунктах навчальних закладів, роботи по хімічній промивці теплообмінників модульної системи, повірку 77 теплолічильників та опресування трубопроводів тощо). Окрім цього проведено капітальні ремонти покрівель (у 2 закладах загальної і середньої освіти), фасадів (у 7 закладах загальної і середньої освіти), інженерних мереж (У ДНЗ №675), замінено вікна на енергоефективні (у 9 закладах дошкільної освіти та 8 закладах загальної і середньої освіти) тощо. Для подолань наслідків негоди на балансі закладів освіти знаходиться 50 снігозбиральних машин, створено запас посипкового матеріалу. (Презентація виступу Наталії Іваніни).

Про стан підготовки медичних закладів району до опалювального сезону 2018/2019 років йшлося у доповіді начальника управління охорони здоров’я Даніеля Карабаєва. А про готовність закладів культури до зимово-опалювального сезону проінформувала заступник голови райдержадміністрації Алла Загородня.

Наступне питання, яке розглядалось на засіданні Колегії, стосувалось впровадження Національної кампанії “Лікар для кожної родини” у закладах первинної ланки Дніпровського району столиці. Начальник районного управління охорони здоров’я Даніель Карабаєв, який доповідав по суті даного питання, відзначив, що в усіх 5-ти Центрах первинної медико-санітарної допомоги (далі - ЦПМСД) Дніпровського району з 01 квітня  розпочато активну приписну кампанію з вибору лікаря та підписання декларацій лікаря з пацієнтом. За 28 тижнів кампанії 166 271 мешканець Дніпровського району (46,7 % закріпленого населення) вже обрали свого лікаря та підписали декларації.

Довідково.

Статистично за ЦПМСД Дніпровського району закріплено 355 685 осіб, з них:

- діти від 0 до 5 років-21 466 осіб; - від 6 до 17 років - 52 350 осіб; - працездатне населення від 18 до 39 років - 92 538 осіб; - від 40 до 64 років – 119 969 осіб; - пенсійного віку понад 65 років  - 69 362 осіб.

Доповідач відмітив, що з липня всі ЦПМСД району заключили договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою «Медичні гарантії» та отримали фінансування з липня по вересень 2018 року згідно укладених декларацій за капітаційними ставками залежно від віку пацієнта.

Окремо Даніель Таїрович зупинився на проблемних питаннях, зокрема, на відсутності нормативної бази щодо оплати праці працівників первинної ланки. Він відзначив, що єдиним нормативним документом, залишається Закон України «Про державний бюджет України на 2018 рік», яким регулюється встановлення мінімальної заробітної плати, все інше вирішується відповідними рішеннями трудового колективу та фіксується колективним договором. Відсутність єдиних підходів до оплати праці спричиняє різницю в заробітній платі в 5-ти закладах охорони здоров’я на території одного району в 25-40%. Це, в свою чергу, погіршує кадрову ситуацію, збільшує плинність кадрів, як результат - укладені декларації анулюються, і пацієнти змушені укладати декларації з іншими лікарями.

Доповідач акцентував увагу на тому, що з 1 січня 2019 року оплата послуг за надання первинної медичної допомоги буде здійснюватись виключно за укладеними деклараціями. Враховуючи заплановане зростання мінімальної заробітної плати, за рахунок доходів Центрів первинної медико-санітарної допомоги може бути забезпечено оплату заробітної плати та поточне утримання (експлуатаційні витрати, забезпечення витратними матеріалами, бланками, інвентарем тощо). Питання підтримання приміщень в належному стані (поточний ремонт, капітальний ремонт, встановлення пожежної сигналізації тощо), забезпечення обладнанням, питання місцевих стимулів, імунопрофілактика, відшкодування пільгових медикаментів, пільгових пенсій, забезпечення дітей віком до 2-х років з малозабезпечених сімей пільгових харчуванням, повинно бути враховано під час формування бюджету міста Києва на 2019 рік за окремими програмами. (Презентація виступу Даніеля Карабаєва).

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.