КМДА Київська міська державна адміністрація


25 жовтня 2018

Відбулось чергове засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати

Відбулось чергове засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати

25 жовтня у Дніпровській райдержадміністрації відбулось засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також Міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Дніпровському районі міста Києва. Засідання відбулось під головуванням Алли Загородньої, заступника голови Дніпровської райдержадміністрації.

На нараді були присутні начальник відділу праці та зайнятості Управління соціального захисту населення Сергій Тарасун, керівник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, представники Лівобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Дніпровського районного центру зайнятості, районного відділення статистики та державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві.

Під час засідання обговорювалося питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та єдиного соціального внеску (ЄСВ) підприємствами Дніпровського району.

Представник Лівобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України у місті Києві проінформував про погашення заборгованості по пільговим пенсіям до Пенсійного фонду на підприємствах району.

З керівниками та бухгалтерами підприємств, в яких є невідповідність рівня заробітної плати вимогам чинного законодавства, проведена роз’яснювальна робота. У ході засідання з’ясовувались причини виникнення даної ситуації, надавались поради щодо її усунення та приведення у відповідність до норм чинного законодавства.

Довідково.

Станом на 25.10.2018 заборгованість складає - 10347,0 тис.грн.

З початку року відбулося 9 засідань Тимчасової комісії з питань заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Було заслухано 12 керівників підприємств-боржників. Найближче засідання Тимчасової комісії відбудеться 25.10.2018 року.

Матеріали про порушення керівниками підприємств-боржників чинного законодавства постійно передаються для вивчення та прийняття необхідних заходів до правоохоронних органів.

До Головного управління Держпраці у Київській області передано – 3 підприємства. До Національної поліції у Дніпровському районі  - 0 підприємств.

У 2018 році обстежено 9 підприємств з питань заборгованості з виплати заробітної плати, внесено 9 пропозицій та рекомендацій.

З метою забезпечення контролю за легалізацією заробітної плати та зайнятості населення згідно Розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації № 380 від 11 липня 2017 року „Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Дніпровському районні міста   Києва”,  створена міжвідомча робоча група.

На 28.09.2018 року було проведено 9 засідань міжвідомчої робочої групи, заслухано 26 керівників підприємств, у зв’язку з низьким рівнем середньомісячної та мінімальної заробітної плати.

 З початку 2018 року проведено моніторинг мінімальної заробітної плати на 155 (за вересень 12) підприємствах.

Заробітну плату збільшено на 98( за вересень 12) підприємствах.

Заробітна плата нижче встановленого мінімуму виплачувалась лише особам, які працюють з неповним робочим днем: інвалідам, сумісникам та іншим особам, що виконують неповний обсяг робіт, оплата праці яким проводиться за фактично відпрацьований час.

З початку року проведено обстеження на 42 підприємствах по мінімальній заробітній платі, внесено 42 пропозиції та рекомендації щодо  вдосконалення умов та оплати праці.  

Робота з питань колективно-договірних відносин.

 За січень-вересень 2018 року зареєстровано 69 (за вересень 2) колективних договорів,  зареєстровано 46 змін та доповнення (за вересень 5) до колективного договору. Надано пропозицій та рекомендацій - 25 (за вересень 3). Вивчено стан виконання колдоговорів та дотримання законодавства про працю на 106 (за вересень 6) підприємствах.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами за матеріалами Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.