КМДА Київська міська державна адміністрація


9 листопада 2018

У МОЗ розповіли, скільки в Україні людей захворіло на грип

У МОЗ розповіли, скільки в Україні людей захворіло на грип

Міністерство охорони здоров’я наголошує, що захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні.
Інтенсивний показник захворюваності становить 349,2 на 100 тисяч населення, що на 32,7 % менше епідемічного порогу по Україні.
За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 147 тисяч українців. Наразі циркуляцію вірусів грипу не підтвержено лабораторно. З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинувались уже 41 тисяча українців.
Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років зменшився на 5,2 % та 10,3 % відповідно.
В Україні відсутнє географічне поширення грипу і ГРВІ та низька інтенсивність епідемічної активності, без перевищення епідемічних порогів.
З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 41 200 людей.
Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.
Задля профілактики МОЗ рекомендує робити щеплення від грипу. Також медики порадили:  частіше мийте руки, не торкайтесь обличчя, уникайте контакту з хворим, часто провітрюйте приміщення, їжте корисну їжу, пийте багато води, висипайтесь, будьте фізично активними, уникайте стресу та перенавантаження.
За інформацією vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.