Головна  →  Анонси подій  →  14 листопада 2018

14 листопада у Дніпровському районі відбудеться День донора

14 листопада у Дніпровському районі відбудеться День донора

14 листопада у Київській міській клінічній лікарні № 2 (вул. Краківська, 13) відбудеться День донора. Акцію «Стань донором крові» організовує Дніпровська районна організація Червоного Хреста в м. Києві спільно з Київською міською клінічною лікарнею № 2.

Всіх охочих взяти участь у акції чекатимуть у лікарняному банку крові на 1-му поверсі клінічної лікарні з 10.00 до 13.30.

При собі обов’язково мати паспорт та індифікаційний код. Забор крові проводиться спеціалістами Київського міського центру крові лише стерильними індивідуальними системами одноразового використання.

Закликаємо Вас взяти участь у заході пам’ятаючи про те, що донорська кров - це цінний ресурс як при плановому лікування, так і при наданні невідкладної медичної допомоги. Завдяки їй пацієнти із небезпечними для життя патологіями можуть жити довше і мати  більш високу якість життя.

Донорська кров також може бути необхідна при складних медичних і хірургічних процедурах. Переливання крові має життєво важливе значення при лікуванні поранених в умовах надзвичайних ситуацій будь-якого типу (природні катастрофи, аварії, збройні конфлікти і т.д.) і грає найважливішу роль при наданні допомоги новонародженим та породіллям.

Ваша кров спасе життя тисячам людей! Приєднуйтесь!

Довідково.

До здачі  крові  необхідно готуватись, а саме:

  • напередодні та в день здачі крові не вживайте жирну, смажену, гостру і копчену їжу, а також молочні продукти, яйця і масло.
  • натще здавати кров не потрібно!
  • пийте солодкий чай, сік, морс, компот, мінеральну воду і їжте хліб, сухарики, варені крупи, макарони на воді без масла, овочі та фрукти.

НЕ МОЖНА: за 48 год.  до здачі крові вживати алкоголь; а за 72 год. - приймати ліки, що містять аспірин і анальгетики; за 1 год. - курити.

  • вранці легко поснідайте, а перед процедурою випийте солодкий чай.
  • найкраще на крововтрату організм  реагує  саме в ранкові години. І чим раніше відбувається донація, тим легше переноситься ця процедура.
  • після 12.00 здавати кров рекомендується лише постійним донорам.

НЕ ПЛАНУЙТЕ здавати кров:

- після нічного чергування або просто безсонної ночі

- безпосередньо перед іспитами, змаганнями, здачею проекту, на час особливо інтенсивного періоду роботи.

Дотримання цих нескладних правил особливо важливо при здачі тромбоцитів або плазми, їх порушення вплине на якість компонентів крові.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровської районної організації Червоного Хреста в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку