Головна  →  Новини  →  13 листопада 2018

Новий електрофільтр на Дарницькій ТЕЦ дозволить знизити рівень шкідливих викидів

Новий електрофільтр на Дарницькій ТЕЦ дозволить знизити рівень шкідливих викидів

Сьогодні ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» презентувало перший сучасний високотехнологічний електрофільтр котлоагрегату ст. № 6, який було збудовано в рамках програми комплексної реконструкції існуючого газоочисного обладнання.  Його запуск допоможе знизити рівень шкідливих викидів на Дарницькій ТЕЦ більш, ніж у 30 разів.

На презентацію І-го етапу програми завітали представники Київської міськдержадміністрації на чолі з мером Києва Віталієм Кличком, представники НКРЕКП, очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, керівництво Дарницької райдержадміністрації та депутати Київміськради.

Проектування, встановлення та налагодження електрофільтру було здійснене за кошти ТЕЦ. Вартість – 96,8 млн грн. Ще 4 електрофільтри, за словами Віталія Кличка, планують встановити протягом наступних трьох років – до кінця 2021 року. Також у рамках реконструкції ТЕЦ планується будівництво установок сіркоочищення та азотоочищення та рекультивація золовідвалу – озера «Гарячка».

Роботи з переоснащення котлоагрегату станції №6 сучасним електрофільтром на заміну застарілим мокрим скруберам Вентурі проводилися в умовах діючого технологічного обладнання, в період забезпечення споживачів Києва теплом та гарячою водою, на місці існуючих споруд, включаючи їх демонтаж та перенесення.

Будівництво першого з п’яти запланованих фільтрів – перший крок у реалізації глобальних планів з реконструкції ТЕЦ, яка є одним з ключових об’єктів енергетики столиці України – м. Київ. ТОВ «Євро-Реконструкція» продовжує реалізацію програми  комплексної реконструкції газоочисних установок, яка передбачає поступове досягнення сучасних та перспективних значень по об'ємах викидів у повітря. Вже у наступному році нове газоочисне обладнання – сучасний фільтр, буде збудовано і на котлоагрегаті ст. №7. В результаті реалізації всіх етапів  програми буде виконано вимоги стратегії України, що викладені у «Національному плані скорочення викидів від великих спалювальних установок»!

Довідково.

ТОВ “Євро-Реконструкція” (колишня назва – Дарницька ТЕЦ) є найстаршою з нині діючих теплоелектроцентралей міста Києва, побудована в 50-х роках минулого століття, станція продовжує займати чільне місце в енергетичному комплексі столиці. ТОВ «Євро-Реконструкція» є постачальником тепла в оселі близько 270 тисяч киян.

Для виробництва теплової енергії Дарницька ТЕЦ ТОВ «Євро-Реконструкція» у своєму виробничому процесі використовує вугілля як основний вид палива.

Проектом будівництва станції, в якості газоочисного обладнання, було визначено найефективніші серед пиловловлювачів мокрого очищення – скрубери Вентурі! І хоча газоочисне обладнання знаходиться у повністю технічно справному стані, в умовах сучасних вимог до екології воно вже морально застаріло.

Для підвищення рівня екологічної безпеки м. Києва, повністю підтримуючи позицію міста в питаннях екологічної модернізації, на ТОВ «Євро-Реконструкція» було розпочато програму поступової комплексної реконструкції існуючого газоочисного обладнання пиловугільних котлоагрегатів станції. Проектом передбачено почергове будівництво п’яти сучасних високотехнологічних електрофільтрів. Далі встановлення сіркоочищення та азотоочищення.

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами ТОВ «Євро-Реконструкція» та kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку