КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2018

В рамках командно-штабного навчання в районі відпрацьовано надзвичайну ситуацію спричинену проривом греблі

В рамках командно-штабного навчання в районі відпрацьовано надзвичайну ситуацію спричинену проривом греблі

Відповідно до плану навчань 21 листопада по ввідній на території  Дніпровського району виникла надзвичайна ситуація техногенного характеру, яка відноситься до категорії «надзвичайна ситуація техногенного характеру у наслідок прориву греблі (дамби) з утворенням хвилі прориву та катастрофічного затоплення».

По навчанню передбачалось, що до зони надзвичайної ситуації (далі-НС) потрапили: житлові будівлі та споруди приватного сектору «Микільська слобідка», «Райдужний», садово-дачні ділянки Русанівських та Воскресенських садів, територія Гідропарку та острова «Труханів». Виникла необхідність проведення евакуаційних заходів.

Введено в дію «План реагування органів управління та сил цивільного захисту Дніпровського району м. Києва при виникненні гідрологічних надзвичайних ситуацій» та «План евакуації населення Дніпровського району       м. Києва».

Було проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та комісії з питань евакуації Дніпровського району, на яких визначені основні завдання спеціалізованим службам цивільного захисту щодо організації та проведення евакуації населення із зон підтоплення. Органи управління та сили цивільного захисту були переведені в режим функціонування надзвичайної ситуації. Призначено керівника з ліквідації НС та створено штаб з ліквідації НС.

Відповідно до розрахунків евакуації підлягало 832 особи. Були відпрацьовані практичні заходи по оповіщенню та інформуванню населення, розгортанню збірних(приймальних) пунктів евакуації.

Збірний пункт евакуації було розгорнуто на базі Вищого професійного училища № 25 (вул.Старосільська,2), а на базі школи-інтернату №14 (вулиця Перова,3) - приймальний пункт евакуації.

Також відпрацьовувались питання організації перевезення, розміщення та життєзабезпечення евакуйованого населення, медичної евакуації хворих та постраждалих, забезпечення громадського порядку на маршрутах евакуації населення.

За інформацією відділу з питань надзвичайних ситуацій Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.