КМДА Київська міська державна адміністрація


6 грудня 2018

Київрада перевірить комунальне майно, яке могло бути відчужене незаконно

Київрада перевірить комунальне майно, яке могло бути відчужене незаконно

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати створили тимчасову контрольну комісію для виявлення та повернення у комунальну власність майна, відчуженого з порушенням законодавства України у 2010-2014 роках. 

До складу тимчасової контрольної комісії входять представники всіх фракцій Київради. Вони працюватимуть 6 місяців. ТКК має взяти під нагляд важливі питання приватизації комунальної власності для уникнення подальших погіршень умов проживання киян, конфліктів містян з інвесторами та міською владою. Адже, як зазначають депутати, у період з 2010 по 2014 роки відбулися  численні факти незаконного відчуження та приватизації комунальної власності громади Києва. У результаті відбуваються конфлікти жителів столиці із забудовниками, погіршився екологічний стан та інвестиційна привабливість міста. 

«Незаконна передача землі тягне за собою негативні наслідки. Недобросовісні інвестори на таких ділянках недбало слідкують за дотриманням архітектурних норм, не обладнують житлові масиви необхідними зеленими зонами, дитячими майданчиками та місцями для паркування. Окрім того, горе-забудовники намагаються уникнути виділення частини житлової площі для соціально незахищених громадян та сплати податків до міського бюджету. Від такої незаконної діяльності страждають усі жителі столиці та економіка міста в цілому», - зазначив ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юрій Сиротюк. 

Також ТКК має перевірити законність укладення інвестиційного договору «Про будівництво об’єкта багатофункціонального призначення та комплексного благоустрою скверу на Поштовій площі окремою чергою будівництва у складі проекту «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі» та стан його виконання.

Рішення підтримали 75 депутатів.

За інформацією: kmr.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.