Головна  →  Новини  →  11 грудня 2018

В Дніпровському районі відбувся відбірковий конкурс XVI Всеукраїнського фестивалю «Червона рута»

В Дніпровському районі відбувся  відбірковий конкурс XVI Всеукраїнського фестивалю «Червона рута»

9 грудня в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району м. Києва (вул. Алматинська, 109) відбувся Гала-концерт переможців Київського відбіркового конкурсу фестивалю «Червона рута». На святковому заході були присутні поважні гості: депутат Київської міської ради Павло Тесленко, заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня, виконавчий директор фестивалю «Червона рута» Мирослав Мельник, в.о. начальника районного відділу культури Оксана Мерінова.

У виконанні найкращих юних конкурсантів лунали як сучасні популярні пісні, так і експериментальні композиції власного написання.
Протягом 4 днів, за яких проходив відбірковий конкурс, журі та дирекція фестивалю прослухали близько 160 учасників, серед яких були не тільки виконавці вокального мистецтва, а й рок-гуртів та виконавці акустичної музики, а це понад 270 учасників.

У Гала-концерті Київського відбіркового конкурсу XVI Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» взяла участь мешканка мікрорайону ДВРЗ - Марина Мельник, здолавши 4 відбіркові тури на шляху до проходження у фінал.

Довідково.

Фестиваль «Червона рута» (RutaFEST) – постійно діючий всеукраїнський молодіжний фестиваль сучасної пісні та популярної музики, що з 1989 р. проводиться раз на два роки. У парні роки проводяться обласні відбіркові конкурси у кожній, без винятку, області України. У непарні роки – підготовка та проведення фінальних змагань фестивалю. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу культури

Перейти до спискуВерсiя для друку