КМДА Київська міська державна адміністрація


18 грудня 2018

Представники Скаутського об’єднання «Оріяна» передали «Світло Миру» до Дніпровського району

Представники Скаутського об’єднання «Оріяна» передали «Світло Миру» до Дніпровського району

Сьогодні у приміщенні Дніпровської райдержадміністрації (б-р Праці, 1/1) відбулась церемонія «Передачі Світла з Вифлеєму». Скаути Скаутського об’єднання «Оріяна» передали «Світло Миру» представнику духовенства району отцю Павлу, діючому капелану Збройних Сил України та колективу Дніпровської райдержадміністрації.

У заході взяли участь Віктор Сушінець, виконуючий обов’язки голови Дніпровської райдержадміністрації, Алла Загородня - заступник очільника району, Ігор Кузнєцов – керівник апарату, працівники Дніпровської райдержадміністрації.

Представники Скаутського об’єднання коротко розповіли про започаткування традиції передачі «Світла Миру». Вони зазначили, що із самого початку акція планувалася для того, щоб донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом - у лікарнях, сиротинцях тощо, а також тим, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Отець Павло пояснив присутнім символічне значення Вифлеємського вогню та пообіцяв під час поїздки на Схід держави передати "Вогонь Миру" нашим військовим, які знаходяться в зоні проведення операції об'єднаних сил.

Учасники заходу запалили від «Світла з Вифлеєму» свічки та лампадки, щоб освітити свої домівки світлом добра, миру та надії.

Довідково.

16 грудня учасники українського "Пласту" привезли до України Вифлеємський вогонь миру. У Михайлівському соборі відбулась церемонія його передачі новообраному предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію для громади Києва.

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Не слід плутати його з Єрусалимським вогнем, що запалюється на Великдень. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.

Акція започаткована у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц як благодійний вчинок - донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом - у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня.

До Європи Вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує всією Європою, так званою «скаутською естафетою». Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України - Пласт.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану - до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку та знову її запалювати - за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.