Головна  →  Новини  →  22 грудня 2018

У закладах освіти Дніпровського району відзначили День Святого Миколая

У закладах освіти Дніпровського району відзначили День Святого Миколая

У грудні довгі ночі й такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли оглянутись - як уже і Миколая! А це особливе свято і для малих, і для дорослих. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії.

Весело, яскраво, неймовірно дружно та надзвичайно смачно пройшов традиційний і такий довгоочікуваний захід у гімназії №191 ім. П. Тичини (вул. Івана Миколайчука, 9-а). Всією дружньою гімназійною родиною влаштували великий передноворічний ярмарок до Дня Святого Миколая. Кількість та різноманіття смаколиків задовольнило би будь-якого гурмана. Всі бажаючі могли зробити новорічні та різдвяні сувеніри на майстер-класах, організованих батьками, та зробити світлину на згадку у тематичних фотозонах. Але найголовніше, що ярмарок був благодійним: кошти, які вдалося зібрати передали на лікування мами учениці гімназії.

Також у гімназії №191 ім. П. Тичини відбулась Новорічна вистава «Свято Зірки, або Бажання здійснись». Гімназисти побачили диво у маленькій Зірочці, яка змогла навчити добру, людяності, щирості.

18 та 19 грудня Святий Миколай завітав до початкової школи Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського (вул. А. Шептицького, 5-а). Звуками веселих мелодій розпочалася концертна програма. Дітки розповідали про історію улюбленого свята, славили Миколу Чудотворця піснями й віршами, виконували зворушливі таночки. А вихованці студії пісні «Суцвіття» подарували глядачам чарівну зимову казку. За традицією, Свято Миколая - це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні. Тож, було й урочисте нагородження переможців та призерів шкільних предметних олімпіад, районних конкурсів, колежанських акцій.

19 грудня у навчально-виховному комплексі №30 «ЕКОНАД» (вул. Березняківська, 30-б) вже другий рік поспіль учні 3-х класів готують чарівне дійство «Йде до дітей Святий Миколай». Цього року малеча зустрілася з казковими героями: Зимою, веселими Сніжинками, ніжними Янголами, тендітними Зорями. Не обійшлося і без бісенят (ці бешкетники принесли різочки для неслухняних дітей та заважали появі Святого Миколая), Ліні та Ябеди. І хоч негативні герої намагалися зіпсувати свято та у них нічого не вийшло. З добрими побажаннями та гостинцями прийшов до дітей Святий Миколай, який нікого не обділив солодкими подарунками.

Хай же цей день запам’ятається кожній дитині! Адже Святий Миколай разом із подарунками дарує надію, віру, гарний настрій!

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку