Головна  →  Новини  →  16 січня 2019

Управління з питань цивільного захисту закликає киян бути обережними під час температурних перепадів

Управління з питань цивільного захисту закликає киян бути обережними під час температурних перепадів

За прогнозом Укргідрометцентру, 17 січня вночі у столиці очікується 4-6° морозу, вдень 0-2° тепла; 18 січня – вночі 0-2° морозу, вдень 2-4° тепла.

Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. А з підвищенням температури повітря збільшується ризик падіння бурульок на перехожих.

Крижані бурульки активно утворюються на покрівлях споруд, виступаючих архітектурних частинах будівель і на великих деревах, тому необхідно спершу впевнись у відсутності загрози падіння льодових наростів.

Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає мешканців міста бути обережними та дотримуватись основних рекомендацій:

- звертайте увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;

- не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності - звертайте увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;

- по можливості тримайтеся на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;

- слід бути уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу;

- власникам автотранспорту не слід паркувати свої машини біля будинків;

- якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум – ні в якому разі не можна зупинятись, підіймати голову та роздивлятись що відбувається, можливо це схід снігу або крижаної брили; бігти від будівлі теж не можна, треба якомога швидко притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям.

За інформацією Управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку