КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2019

Представники ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» організовують захід з нагоди Дня Соборності України

Представники ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» організовують захід з нагоди Дня Соборності України

20 січня 2019 року о 12 годині студентський актив ВНЗ «Київський університет ринкових відносин», за підтримки Київського молодіжного центру, в приміщенні історико-меморіального музею Михайла Грушевського (вул. Паньківська, 9), проводить захід «Нас єднає прапор України: Духовна єдність поколінь», приурочений Дню Соборності України, який відзначають щорічно 22 січня - у день проголошення в 1919 році Акту Злуки.

Зустріч передбачає відтворення історичних і бурхливих національних подій, що відбулися 22 січня 1919 року (тематична екскурсія). Екскурсію подій 22 січня 1919 року на Софійській площі проведе старший науковий співробітник історико-меморіального музею Михайла Грушевського Юрій Євтушенко, учасник АТО.

Актуальним для сьогодення є те, що у своїй теоретичній і практичній діяльності Михайло Грушевський був справжнім символом всеукраїнського єднання, послідовним борцем за єдину соборну Україну. Це йому належить образне порівняння Східної та Західної України з двома крилами птаха, які тільки разом здатні піднести його на  висоту.

Епіграфом до заходу студенти ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» обрали слова Михайла Грушевського: «… суспільність, що має віру в себе, мусить мати і відвагу глянути на неприкрашену правду свого минулого, щоб зачерпнути в ній не зневіру, а силу.»

У заході візьмуть участь науковці працівники відділу зв’язків з органами правосуддя Апарату Верховної Ради України, студенти ВНЗ «Київський університет ринкових відносин»;,Київського університету імені Бориса Грінченка, вчителі шкіл, студенти Політико – правового коледжу «Алско», ДВНЗ «Київський енергетичний коледж» та практикуючі юристи.

На завершення заходу відбудеться флешмоб «Соборна мати - Україна  –  наш оберіг». Гімн України та Духовний Гімн України «Боже, Великий Єдиний, нам Україну храни» прозвучить у виконанні бандуристки Українського державного радіо Катерини Коврик.

Координатор заходу: Галина Левківська, проректор з виховної роботи Вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин»,  к.т. 067-875-41-14.

За інформацією Вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин»



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.