КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2019

Колегія: виконання у 2018 році заходів Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності “Безпечна столиця”

Колегія: виконання у 2018 році заходів Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності “Безпечна столиця”

Сьогодні, 22 січня, під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося перше  в цьому році засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про стан виконання у 2018 році заходів Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві “Безпечна столиця” доповідав Сергій Демент’єв – начальник відділу моніторингу Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві.

Він зазначив, що в минулому році працівниками поліції здійснено реальні кроки щодо профілактики, розкриття та розслідування злочинів, зміцнення взаємодії з районними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, іншими правоохоронними органами з питань забезпечення громадського порядку. Це дозволило в цілому зберегти контроль за криміногенною ситуацією у районі, а також сприяло закріпленню позитивних тенденцій на окремих напрямках оперативної та службової діяльності.

Сергій Демент’єв зазначив, що загалом рівень злочинності в районі зменшився на 38,3% в порівнянні з 2017 роком та складає 160,8 злочинів на 10 тис. населення (у 2017 році – 260,6 злочинів.)

Довідково.

Станом на 31.12.2018 в Дніпровському УП ГУНП у місті Києві зареєстровано 104 583 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, що на 1,43% менше ніж у 2017 році (106 095). До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 11 005 повідомлень, до суду направлено 1 807 кримінальних правопорушень.

Сергій Демент’єв зупинився на позитивних тенденціях в оперативній обстановці на території району, зазначивши, що у 2018 році (у порівнянні з 2017 роком) зареєстровано менше злочинів за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів (на 7%), розбоїв (на 45%), пограбувань (на 33%), вимагань (на 75%), крадіжок усіх форм власності (на 44%), шахрайств (на 38%), хуліганств (на 11%), незаконного заволодіння транспортними засобами (на 52%). Разом з тим, доповідач відмітив, що на 9% збільшилась кількість виявлення фактів незаконного поводження зі зброєю, боєвими припасами та вибухівкою (з 56 до 61) та на 97% - збут наркотичних засобів (з 34 до 67), на рівні минулого року залишилась кількість скоєних навмисних вбивст (17, з яких розкрито – 16).

Окремо йшлося і про негативні тенденції в оперативні обстановці району. Доповідач відзначив, що відбулося збільшення зареєстрованих злочинів за фактами: навмисних ТТУ – на 79% (з 14 до 24) та згвалтувань – на 100% (з 0 до 2). Наприкінці доповіді Сергій Демент’єв зупинився на проблемних питаннях та пропозиціях щодо їх вирішення.

Співдоповідачем з цього питання виступив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання корупції райдержадміністрації Віктор Мірошниченко, зазначивши, що підрозділи райдержадміністрації продовжували виконання віднесених до її повноважень завдань, визначених Комплексною програмою «Безпечна столиця». Доповідач окремо проінформував про здійснені заходи щодо соцзахисту та допомоги, протидії терористичним актам, мінімізації злочинного впливу на неповнолітніх та молодіжне середовище, соціальної адаптації дітей схильних до правопорушень та таких, що опинились у складних життєвих обставинах, запобігання поширенню наркоманії та забезпечення безпеки в житловому фонді міста та об’єктах міського господарства. (Презентація виступу В. Мірошниченко)

Другим на засіданні Колегії розглядалось питання щодо порушення клопотання про нагородження з нагоди 50-річчя утворення Дніпровського району. Начальник відділу управління персоналом Лариса Яременко проінформувала про висунуті кандидатури від Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації до відзначення державними нагородами України. По кожній з кандидатур відбулось окреме голосування.

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні пропозиції та рішення.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.