Головна  →  Новини  →  31 січня 2019

Актори Театру української традиції «Дзеркало» отримали почесні відзнаки «Золотий клейнод родини Мазеп» та «Медаль Гетьмана Мазепи»

Актори Театру української традиції «Дзеркало» отримали почесні відзнаки «Золотий клейнод родини Мазеп» та «Медаль Гетьмана Мазепи»

Актори Театру української традиції «Дзеркало», що у Дніпровському районі, отримали почесні відзнаки «Золотий клейнод родини Мазеп». Це відбулося 29 січня після вистави «Мазепа. Love story» на якій були присутні представники Міжнароджної організації «Родина Мазеп». За видатний внесок у справу збереження культурної спадщини українського народу і вшанування пам’яті Гетьмана Івана Мазепи голова організації пан Ігор Мазепа вручив виконавцям головних ролей вистави Анні Коваленко та Володимиру Петранюк почесні відзнаки «Золотий клейнод родини Мазеп» та «Медаль Гетьмана Мазепи».

Довідково.

Родина Мазеп - міжнародна організація, створена в 2008 році з ініціативи громадян України Ігоря Мазепи, Миколи Мазепи та Науково-дослідного Центру козацтва імені гетьмана Мазепи.

До складу організації входять громадяни України, Америки, Канади, Австралії, Росії, Польщі та Австрії, які носять прізвище Мазепа.

Метою діяльності організації є консолідація зусиль громадян різних країн світу, з метою відновлення історичної правди про гетьмана України Івана Мазепу та його вклад у становлення незалежності України. Одним з напрямків діяльності організації є заохочення митців, які внесли вклад у вивчення діяльності гетьмана Мазепи, опублікували свої труди та проводили заходи з цієї тематики.

Міжнародна організація «Родина Мазеп» за видатні досягнення у дослідженні історії України та родини Мазеп нагороджує почесними знаками «Золотий клейнод родини Мазеп» і «Срібний клейнод родини Мазеп».

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу культури Дніпровської районної державної в м. Києві державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку