Головна  →  Новини  →  7 лютого 2019

Зустріч керівництва Дніпровського району з ветеранами Афганістану

Зустріч керівництва Дніпровського району з ветеранами Афганістану

7 лютого відбулася зустріч керівництва Дніпровського району з ветеранами Афганістану. До участі долучилися: очільник Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови РДА Алла Загородня, начальник Управління праці та соціального захисту населення Дніпровського району Олександра Соя, директор консультативно-діагностичного центру району Ірина Седченко, представники відділу обліку та розподілу житлової площі Дніпровської райдержадміністрації, громадської організації «Дніпровське районне відділення спілки ветеранів Афганістану м. Києва», громадської організації «Рада ветеранів АТО Дніпровського району міста Києва» та Пенсійного фонду. Зустріч проходила в рамках відзначення 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану.

У вступному слові Петро Онофрійчук зауважив, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Після здобуття Україною незалежності українські військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій.

Представник Пенсійного фонду проінформував присутніх про зміни в Пенсійному законодавстві України, види та розміри пенсій для військовослужбовців.

З питань соціального забезпечення пільгових категорій та учасників бойових дій доповіла Олександра Соя. В своєму виступі вона наголосила, що міська влада, піклуючись про соціально-незахищені верстви населення, продовжує дію програми «Турбота. Назустріч киянам». Фінансування вказаної програми на 2019-2021 роки визначено на рівні 9,4 млрд грн.

Військовослужбовці та члени їх сімей мають право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах чи на туристських базах за рахунок бюджетних коштів.

Щодо забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав повідомила заступник начальника відділу обліку та розподілу житлової площі Дніпровської райдержадміністрації Надія Кайло.

Ірина Седченко нагадала, що військовослужбовці мають право на безоплатну кваліфіковану медичну допомогу в закладах охорони здоров’я району.

В рамках національно-патріотичного виховання молоді запропонували провести тематичні зустрічі ветеранів Афганістану з дітьми в освітніх закладах району.

Наприкінці зустрічі представники структурних підрозділів райдержадміністрації та Пенсійного фонду провели індивідуальні консультації, під час яких присутні отримали відповіді на особисті питання.

Інформацію підготовлено відідлом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку