Головна  →  Новини  →  11 лютого 2019

Презентація безбар’єрного інтегрованого освітнього середовища для студентів з інвалідністю в Університеті Грінченка

Презентація безбар’єрного інтегрованого освітнього середовища для студентів з інвалідністю в Університеті Грінченка

14 лютого 2019 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбудеться офіційне відкриття Ресурсного центру підтримки студентів з інвалідністю. Для сприяння особам з інвалідністю у навчальному корпусі Університету Грінченка на бульварі І.Шамо 18/2 за кошти бюджету Києва встановлено ліфт та обладнано туалетні кімнати.  

Ресурсний центр підтримки студентів з інвалідністю обладнано за кошти зібрані Благодійним фондом Бориса Грінченка під час проведення Благодійного балу та за рахунок спеціального фонду університету.

Головною метою Центру є створення рівних можливостей для студентів з інвалідністю, шляхом здійснення технічного (забезпечення студентів адаптивними технічними засобами), педагогічного (впровадження сучасних педагогічних технологій навчання, електронних дистанційних курсів, використання веб-ресурсів, забезпечення навчально-методичними матеріалами), психологічного  (надання необхідної допомоги з адаптації, сприяння особистісному розвитку), соціально-педагогічного супроводу (подолання соціальної ізоляції студентів з інвалідністю) та надання допомоги у набутті фахових компетентностей.

У рамках заходу передбачено ознайомлення зі створенням безбарєрного середовища та відкриття Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, завданням  якого є реалізація освітньої політики  з питань підтримки дітей/осіб з особливими освітніми потребами в системі дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти міста Києва в умовах інклюзивної та спеціальної освіти.

Відкриття центру відбудеться у четвер, 14 лютого о 14:00 за адресою: б-р Ігоря Шамо, 18/2.

За інформацією don.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку