КМДА Київська міська державна адміністрація


12 лютого 2019

Податкову пільгу отримають особи-підприємці, що наймають людей з інвалідністю

Податкову пільгу отримають особи-підприємці, що наймають людей з інвалідністю

Пільгу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) отримають фізичні особи-підприємці, у яких працюють люди з інвалідністю. Так, для фізичних осіб-підприємців (у тому числі тих, що обрали спрощену систему оподаткування), у яких працюють особи з інвалідністю, ЄСВ встановлюється у розмірі 8,41% від бази нарахування для працюючих осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС.

- З 2019 року не лише юридичні особи, а й фізичні особи – підприємці, у яких працюють особи з інвалідністю, зможуть нараховувати ЄСВ за пільговою ставкою (8,41%), - говориться у повідомленні.

За інформацією ДФС, зміни запроваджено згідно Закону України від 23.11.2018  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів", який набрав чинності з 1 січня 2019 року.

Головне управління ДФС у м. Києві нагадує, що від сплати ЄСВ за себе звільняються фізичні особи-підприємці (незалежно від обраної системи оподаткування) і члени фермерського господарства, які є пенсіонерами за віком чи особами з інвалідністю та отримують пенсію або соціальну допомогу.

Зазначене звільнення не поширюється на осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (адвокатів, нотаріусів, аудиторів тощо).

За інформацією vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.