Головна  →  Новини  →  21 лютого 2019

Віталій Кличко вручив 13 квартир киянам-ветеранам АТО

Віталій Кличко вручив 13 квартир киянам-ветеранам АТО

Мер Києва Віталій Кличко відзвітував про виконання міською владою програм із підтримки учасників АТО перед активом ветеранської спільноти столиці. Також Віталій Кличко вручив 13-ом ветеранам АТО, що втратили повносправність на війні, ключі від квартир.

«Станом на 2018 рік, пільги отримують майже 27,5 тисяч киян-учасників АТО та членів їхніх сімей. Для порівняння, у 2014 році отримували трохи більше 3 000 осіб. Більш як 250 мільйони гривень ми спрямували на щорічну матеріальну допомогу у 2018 році. У 2014 цифра не складала і десяти мільйонів», – сказав Віталій Кличко.

Мер також нагадав, що за рішенням Київради від 9 жовтня 2014 року, з бюджету столиці встановлено низку пільг додатково до гарантованих Державою пільг та гарантій для киян – учасників АТО та членів їх сімей.

«Цього року ми додатково виділяємо ще майже 13,5 мільйонів на матеріальну допомогу для учасників АТО та членів їхніх родин», – наголосив київський міський голова.

Він зазначив, що на сьогодні також фінансуються статті щомісячної матеріальної допомоги дітям; із забезпечення проїзними квитками; з компенсації сплати за комунальні послуги; лікування, реабілітацію, оздоровлення; освітні гарантії.

Працює столична влада і над забезпеченням захисників житлом. Сьогодні міський голова вручив ключі від квартир 13-ом киянам – учасникам бойових дій, що втратили повносправність на війні. Загалом за останніх 4 роки 393 ветерани АТО забезпечені житловою площею.

«Так, ми розуміємо, що та допомога, яку сьогодні надає місто, – найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Але, повірте, намагаємося у цій ситуації забезпечити все, що від нас залежить. Бо наше завдання, аби кожен ветеран АТО, кожен захисник України отримав допомогу, якої потребує», – підкреслив Віталій Кличко.

Також він зазначив, що місто активно використовує досвід ветеранів АТО в забезпеченні правопорядку та безпеки на вулицях і об’єктах столиці.

У кінці 2017 року в столиці створили комунальне підприємство «Муніципальна охорона». Завданням якого є забезпечення охорони майна громади столиці. Більшість працівників у ньому – ветерани АТО.

А також ветеранським рухом Києва створене громадське формування «Муніципальна варта». Це дає можливість залучати ветеранів, активних киян до забезпечення, разом з Національною поліцією, публічного порядку в місті.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку