Головна  →  Новини  →  21 лютого 2019

У закладах освіти Дніпровського району вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У закладах освіти Дніпровського району вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Цими днями минає п’ять років найдраматичнішої події сучасної історії України – масового розстрілу активістів Майдану в Києві. У всіх закладах освіти Дніпровського району відбулись тематичні уроки, лінійки, мітинги-реквієми та хвилини мовчання.

Так на подвір’ї спеціалізованої школи № 234 (вул. Райдужна, 12) було проведено мітинг-реквієм «Герої не вмирають» за участі учнів, учителів та мешканців мікрорайону Райдужний. Відбулась хода Пам’яті, в якій взяли участь депутат Київради Сергій Вікторович Артеменко, настоятель Храму святого Марка-отець Іоан та особливий гість - мати Героя України, Героя Небесної Сотні В’ячеслава Веремія – Катерина Аркадіївна Веремій. Невимовна туга звучала в кожному слові ведучих, які з найщирішим болем та невимовною пошаною зверталися до тих людей, чиї родини втратили близьких на Майдані під час Революції Гідності. Усі присутні з повними очима сліз переживали ті страшні події і з глибокою повагою та скорботою вшанували їх хвилиною мовчання…

У навчально-виховному комплексі «Домінанта» (вул. Юності, 3) також відбувся мітинг-реквієм «Небесня сотня» під час якого запалили сто лампадок. Учні, вчителі та гості: вчений секретар музею Революції Гідності, кандидат історичних наук Леся Онишко,   майор, заступник начальника штабу – начальник відділу організаційно-мобілізаційного комплектування військової частини Держспецтрансслужби, учасник бойових дій на Сході Валерій Шевченко - вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Учні середньої школи № 258 (вул. Шалетт, 1-а) взяли участь у акції «Ангели пам’яті». На честь Героїв Небесної Сотні діти розвісили на деревах сто ангелів – символ добра та миру.

Учні спеціалізованої школи № 98 (вул. Івана Микитенко, 7) відвідали Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні. У школі відбулося покладання квітів до меморіальної дошки незламного та мужнього випускника школи Віктора Швеця. Також у кожному класі пройшли виховні заходи, присвячені Героям Небесної Сотні.

У середній школі №103 (вул. Алматинська, 89) також вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки воїна АТО, випускника школи Миколи Вікторовича Петрученка.

Учні навчально-виховного комплексу №183 «Фортуна» (вул. Юності, 5) поклали квіти до пам’ятного знаку Героя України Поправки Юрія, випускника гімназії 2012 року.

Вічна пам'ять усім Героям Небесної Сотні, які запалили зорю світанку над нашою країною й віддали власне життя за Мир над нашими головами.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку