Головна  →  Новини  →  22 лютого 2019

У бібліотеці ім. П.Усенка учні Русанівського ліцею ближче познайомилися з культурою Китаю

У бібліотеці ім. П.Усенка учні Русанівського ліцею ближче познайомилися з культурою Китаю

У бібліотеці ім. П. Усенка (вул. Івана Миколайчука, 7) юних читайликів ближче познайомили з культурою Китаю. Адже 2019 рік проголошений роком Китаю в Україні.

На зустріч з учнями Русанівського Ліцею завітали спеціалісти Чжан Менчжу та Чан Пен з Українсько-Китайського центру Розвитку культури і освіти. Вони провели майстер-класи з чайної церемонії, каліграфії та виготовлення китайських витинанок.

Як розповіла присутнім Чжан Менчжу, китайська традиція проведення чайних церемоній налічує не одне тисячоліття. Вище мистецтво чаю, або гунфу ча вперше з'явилося в середовищі буддійських ченців в I-II століттях до нашої ери. Чайна церемонія - це екзотичний ритуал і духовна практика, створена для насолоди смаком і ароматом чаю.

Китайські ієрогліфи - одна з найглибших і найзагадковіших форм писемності на планеті. Кожен ієрогліф - малюнок, у кожного знака - своя історія і значення. Чан Пен розповів школярам про будову і значення китайських ієрогліфів. Присутні під керівництвом Чжан Менчжу ретельно вирізали з кольорового паперу святкові ліхтарики!

Довідково.

Цього року Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу 2019 рік Президентом України оголошено Роком Китаю в Україні.

Китай – країна, яка подарувала людству папір, вважається засновником художнього вирізання паперових візерунків, які у нас мають назву «витинанки». В Китаї це мистецтво називається «Цзяньчжу».ЮНЕСКО включила китайські витинанки до списку нематеріальної культурної спадщини.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку