КМДА Київська міська державна адміністрація


25 лютого 2019

З нагоди 50-річчя району в закладах освіти пройшов конкурс-захист екологічних проектів

З нагоди 50-річчя району в закладах освіти пройшов конкурс-захист екологічних проектів

Минулого тижня на базі спеціалізованої школи №31 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу (вул. Березнева, 5) відбувся районний конкурс-захист учнівських екологічних проектів «Природоохоронний атлас Дніпровського району». Конкурс присвячений відзначенню 50-річчя утворення Дніпровського району міста Києва та спрямований на  стимулювання творчо-обдарованої молоді, схильної до екологічно-дослідницької діяльності, сприяння екологічному вихованню учнів.

На конкурс були представлені 13 екологічних проектів з закладів загальної середньої освіти: навчально-виховного комплесу №30 «ЕКОНАД» (вул. Березняківська, 30Б), навчально виховного комплексу «Домінанта» (вул. Юності, 3), середньої загальноосвітньої школи №103 (вул. Алматинська, 89), спеціалізованої школи №120 з з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу (вул. Райдужна, 17Б), середньої загальноосвітньої школи №128 (вул. Раїси. Окіпної, 6), спеціалізованої школи №137 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Ентузіастів, 7/4), середньої загальноосвітньої школи №182 (б-р Ігоря Шамо, 17), середньої загальноосвітньої школи №258 (вул. Шалетт, 1А).

В рамках конкурсу учні досліджували екологічний стан озера Тельбін, що на Березняках та Русанівського каналу, який є окрасою не тільки Русанівки, а й усього лівого берега. Конкурсанти  піднімали питання забрудненості району вихлопними газами та шлях подолання цієї проблеми.  Діти турбувалися про збереження дуба європейського на території лісопаркової зони ДВРЗ, який є окрасою та гордістю мікрорайону. Піднімали питання роздільного збирання побутових відходів та створення учнівського еко-патруля, який допоможе зберегти природу Дніпровського району.

Конкурсанти дискутували над проблемою ефективного водозбереження та можливості використання біопаливної установки в закладах Дніпровського району. Спілкування в колі однодумців, обмін цікавою інформацією та власними дослідженнями - все це сприяло усвідомленню необхідності  продовження дослідження та стимулювання  активної життєвої позиції щодо збереження природи Дніпровського району.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.