Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Про металобрухт. До уваги громадян та суб’єктів господарювання!

Опубліковано 26 лютого 2019 року о 14:53
фото

Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" з 28 червня 2015 року ліцензування виду господарської діяльності із заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту кольорових і чорних металів скасовано.
Відносини, що виникають у процесі здійснення операцій з металобрухтом регулюються Законом України "Про металобрухт" (далі - Закон).
Важливо! Відповідно до вимог статті 4 Закону, приймання побутового металобрухту від фізичних осіб дозволяється лише при пред'явленні ними документа, який засвідчує особу, та обов'язково оформляється актом приймання.

В акті приймання побутового металобрухту від фізичних осіб зазначаються дані документа, який засвідчує особу, та опис металобрухту.

Фізичні особи можуть здійснювати операції лише з побутовим металобрухтом. Приймання промислового брухту у фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, забороняється.

Збирання, заготівля, переробка, реалізація промислового металобрухту фізичними особами забороняються.

Оформлення документів, що засвідчують набуття права власності на металобрухт, та актів приймання металобрухту є обов'язковим. Ці документи повинні знаходитися у власника металобрухту та зберігатися протягом одного року.

Важливо! У відповідності до статті 4 Закону лише спеціалізовані та спеціалізовані металургійні переробні підприємства мають право відкривати приймальні пункти, які здійснюють операції з металобрухтом.

Так, відповідно до статті 5 Закону суб'єкти господарювання, які здійснюють заготівлю, переробку та металургійну переробку металобрухту, повинні мати кваліфікованих спеціалістів, відповідне устаткування, засоби екологічної безпеки.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом, повинні забезпечити контроль за вибуховою, пожежною, екологічною та радіаційною безпекою відповідно до законодавства.

Так, приймальний пункт спеціалізованого або спеціалізованого металургійного переробного підприємства повинен мати вагове, брухтопереробне, вантажопідйомне обладнання, а також відповідну ділянку з твердим покриттям, площа якої визначається його виробничими потребами відповідно до Закону.

Відповідно до вимог статті 11 Закону суб'єкти господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом ведуть бухгалтерський та оперативний облік операцій з металобрухтом, а також статистичну звітність згідно з законодавством.

Важливо! Відповідно до статті 13 Закону для здійснення операцій з металобрухтом суб'єкт господарювання повинен отримати «Акт обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів і спеціалізованих металургійних переробних підприємств на їх відповідність вимогам Закону України «Про металобрухт».

Для отримання такого акту необхідно звернутись до Центру адміністративних послуг м. Києва (http://ac.dozvil-kiev.gov.ua) із заявою і відповідним пакетом документів.

Перелік спеціалізованих підприємств,

що отримали акти обстеження на відповідність вимогам Закону України «Про металобрухт» для здійснення виробничої діяльності у сфері роботи з металобрухтом на території Дніпровського району м. Києва

(за даними Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА)

 

№ з/п

Найменування

спеціалізованого підприємства

 

Код ЄДРПОУ

Адреса

Вид діяльності

1.

ПАТ "Укрвторчормет”,

тел. 205-38-00

00191483

вул. Каунаська, 27

 

Заготівля, переробка металобрухту кольорових

та чорних металів

2.

Закрите акціонерне товариство "Київвторресурси-4",

тел. 574-20-25

25388407

вул. Празька, 44

 

Заготівля, переробка металобрухту кольорових

та чорних металів

3.

Закрите акціонерне товариство "Київметал",

тел. 543-88-19, 292-12-82

05471632

пр-т Визволителів, 5

 

Заготівля, переробка металобрухту кольорових

та чорних металів

4.

ТОВ „Втормет-Київ

36335604

вул. Алма-Атинська, 8

 

Заготівля, переробка металобрухту

та чорних металів

 

Що стосується діяльності «нелегальних» приймальних пунктів металобрухту, зазначаємо, що згідно із статті 16 Закону особи, винні у порушенні законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, несуть адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законами України. Питання щодо припинення діяльності нелегальних пунктів прийому металобрухту та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства, відносяться до повноважень правоохоронних органів.

У разі володіння інформацією про «нелегальні» пункти (місця) з прийому металобрухту, пов’язану з ним незаконну діяльність на території Дніпровського району м. Києва, просимо повідомляти Головне управління Національної поліції у місті Києві (Дніпровське управління поліції) за тел. 102 та/або 559-15-37, 559-51-85, 067-6506923).

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики (тел. 292-92-00).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux