КМДА Київська міська державна адміністрація


6 березня 2019

Дніпровчанка Вікторія Крамаренко – «Киянка року» 2018

Дніпровчанка Вікторія Крамаренко – «Киянка року» 2018

Самовіддана душа цієї тендітної жінки, її прагнення допомогти нужденному, велика справа, яку вона робить зі своїми однодумцями викликає відчуття пошани та гордості за дніпровчанку.

В колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулись урочисті заходи із нагоди Міжнародного жіночого дня за участю жіночого активу столиці.

У рамках заходу нагородили переможниць міської конкурсної програми «Киянка року». Від Дніпровського району в номінації «Любов та милосердя» нагороду отримала заступник головного лікаря з питань медсестринства Київської міської клінічної лікарні № 2 «Опіковий центр», волонтер та учасник АТО, керівник медсестринської служби Першого Добровольчого Медичного Шпиталю  ім. Миколи Пирогова, голова благодійного фонду «Крила Перемоги», засновник та керівник недержавного волонтерського дитячого проекту для особливих дітей «Веселка» Вікторія Крамаренко.

З початку бойових дій на сході України 2014 року Вікторія щомісяця виїжджала у вільний від роботи час (вихідні дні) на власному транспорті з метою гуманітарної та медичної допомоги в 72 бригаду, у район населених пунктів Докучаєвська, Миколаївки та Петровського. Саме два дні тому Вікторія Вікторівна повернулася з чергової ротації. Велику роботу творить група медиків від Медичного шпиталю по огляду бійців та наданню перший медичній допомозі нашим бійцям на передовій.

Не тільки медичною справою займається номинантка. Восени 2018 року Вікторія Крамаренко організувала десант лікарів від ПДМШ ім. Миколи Пирогова на базі смт. Коцюбинське з метою обстеження та діагностики дітей з особливими потребами та дітей з багатодітних сімей.

У 2018 році започаткувала недержавний волонтерський проект «Веселка», що взяв під опіку дітей з вродженими вадами (ДЦП, діти-аутисти, сонячні діти).

Довідково:

Міська конкурсна програма «Киянка року» започаткована у 2006 році за ініціативи міських громадських організацій жінок. Мета - сприяння підвищенню ролі жінок у суспільному та громадському житті міста. Організатор конкурсної програми - Департамент соціальної політики спільно з Київським міським Центром роботи з жінками.

Конкурсна програма «Киянка року» проводиться протягом року в два етапи: відбір учасниць у районах і на міському рівні. Переможницями програми стають жінки-киянки, які своєю діяльністю сприяють розвитку всіх сфер суспільного життя міста, є неформальними лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста.

За 2018 рік представлено декілька конкурсанток у різних номінаціях: «Жінка – активна громадська діячка», «Жінка – науковець року», «За внесок жінки у розвиток освіти i духовності» тощо.

Урочисте привітання переможниць відбувається щорічно напередодні Міжнародного жіночого дня. Кожній переможниці вручається диплом встановленого зразка і статуетку «Hiка». У 2019 році нагородження проводитиметься тринадцятий рік поспіль.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.