Головна  →  Оголошення  →  5 березня 2019

Роз’яснення щодо оренди нежитлового приміщення по вул. Попудренка, 22/14

Роз’яснення щодо оренди нежитлового приміщення по вул. Попудренка, 22/14

Останнім часом поширюється неправдива інформація щодо неправомірних дій та бездіяльності Дніпровської райдержадміністрації з приводу використання комунального майна територіальної громади міста Києва по вул. Попудренка, 22/14 загальною площею 63,70 кв. м підвального приміщення.

З цього приводу Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація надає роз’яснення.

Зазначене нежитлове приміщення дійсно перебуває в орендному користуванні з 2001 року. В 2018 році попереднім орендарем це приміщення було звільнено. За результатами вивчення попиту, на підставі рішення постійної комісії Київської міської ради з питань власності від 11 грудня 2018 № 56/1302, укладено договір про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду з фізичною особою-підприємцем Сапун В.М. (від 31.01.2019 № 387/1) з метою розміщення перукарні.

Згідно з умовами договору орендар зобов’язаний провести поточний ремонт об’єкта. Ремонтні роботи що стосуються переобладнання, перепланування повинні узгоджуватись з орендодавцем.

В свою чергу, орендар всупереч пункту 7.2 та пункту 7.3 договору оренди нежитлового приміщення без погодження з орендодавцем (Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація) здійснив демонтаж бетонного покриття підлоги без дозвільних документів та заклав цеглою вхід до найпростішого укриття.

Працівниками Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району міста Києва» із залученням співробітників поліції проведена перевірка нежитлового приміщення та підтверджено факт незаконного проведення  ремонтних робіт, про що складено відповідний акт.

Наразі Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією опрацьовується питання щодо розірвання договору оренди з ФОП Сапун В.М.

Одночасно інформуємо, що згідно з пунктом 4 Порядку використання у мирний час захисних споруд цивільного захисту для господарських, культурних і побутових потреб, захисні споруди можуть передаватися у мирний час в оренду для задоволення потреб суб’єкта господарювання із збереженням цільового призначення таких споруд, за умови приведення їх у готовність до використання за призначенням у строк, визначений паспортом захисної споруди, але не більше 12-ти годин. Нежитлове приміщення обліковується в Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації як об’єкт найпростішого укриття.

Підготовлено відділом оренди майна комунальної власності Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку