Головна  →  Новини  →  14 березня 2019

Комісія з питань підприємництва рекомендує Київраді спростити оформлення підприємцями вивісок

Комісія з питань підприємництва рекомендує Київраді спростити оформлення підприємцями вивісок

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної депутати одноголосно підтримали проект рішення «Про внесення змін до Порядку розміщення вивісок у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 20 квітня 2017 року».

«Основні зміни, які вирішено було внести до Порядку - це, в першу чергу, узгодження форматних зон та спрощення поданих документів. Також є одне нововведення - додається тип «під кутом», який вкрай важливий для підприємців», - зазначив начальник управління з питань реклами, доповідач з цього питання Олександр Смирнов.

Зміни передбачають синхронізацію форматних зон. Зараз це перелік окремих вулиць та їх частин, площ та провулків, що дуже ускладнює візуальне сприйняття. Пропонується спростити перелік вулиць, які будуть описувати межі форматних зон.

«Важливим є уніфікація типів конструкцій. Ми змінюємо складний опис типів конструкцій на зрозумілий з графічними прикладами. Також буде зменшено кількість та складність документів, які подаються для оформлення вивісок. Зараз підприємцям потрібен проект вивіски, що слід замовляти у сертифікованих спеціалістів, надавати інженерні креслення, копію ліцензії розробника тощо. Змінами передбачається проект вивіски замінити на ескіз вивіски, який буде подаватися в довільній формі: візуалізація, розміри, специфікація матеріалів та комп’ютерний макет фасаду «до-після» монтажу вивіски» - додав профільний заступник голови КМДА, депутат Київради Валентин Мондриївський.

Проект рішення має пройти ще дві комісії Київради: з питань містобудування, архітектури та землекористування і комісію з питань транспорту, зв’язку та реклами.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку