Головна  →  Анонси подій  →  19 березня 2019

22 березня у столиці стартує XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

22 березня у столиці стартує XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Із 22 до 30 березня у Києві триватиме XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Про це повідомляють організатори заходу.

На цьогорічному фестивалі глядачі та глядачки побачать 76 фільмів із 38 країн світу, із них – 27 українських стрічок. Усього на Docudays UA завітають понад 190 учасників і учасниць, із них понад 115 гостей – іноземці.

Цьогорічна тема фестивалю в запитанні «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» розмірковує над тим, як змінюється повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності й водночас які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, вони ховають.

Фільм-відкриття Docudays UA-2019 «Bellingcat: Правда у світі постправди» розповідає про інтернет-видання, яке, спираючись на відкриті дані, розслідує резонансні справи.

Традиційно фільми змагатимуться у конкурсах DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Цього року фестиваль започатковує нагороду «Rights Now!», на яку буде номіновано десять фільмів із усіх програм Docudays UA. Кожну конкурсну програму оцінює окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти, документалісти, правозахисники й правозахисниці. Свого переможця, як завжди, оберуть студентське журі, глядачі та глядачки.

Детально із програмою фестивалю можна ознайомитися тут: http://docudays.ua/2019/program/konkurs/.

Захід триватиме у кінотеатрах «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19), «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40), креативній спільноті IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Окрім цього, у глядацькі дні, 29 і 30 березня, покази відбуватимуться в кінотеатрі «Boomer» (вул. М. Лаврухіна, 4) та мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм».

Розуміючи важливість підтримки та розвитку кінофестивального життя, а також подієвого туризму у Києві, вперше зі сторони міста одним із інформаційних партнерів заходу стала Київська Кінокомісія.

Довідково.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві упродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку