Головна  →  Новини  →  19 березня 2019

Колегія: виконання антикорупційного законодавства та стан і перспективи позашкільної освіти в районі

Колегія: виконання антикорупційного законодавства та стан і перспективи позашкільної освіти в районі

Під головуванням першого заступника голови району Віктора Сушінця відбулося чергове засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про стан виконання антикорупційного законодавства в структурних підрозділах райдержадміністрації доповів головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції Григорій Мельник. Доповідач відзначив, що в усіх підрозділах райдержадміністрації були розроблені та затверджені відповідні плани, а в Комунальному підприємстві «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» - відповідна програма, що є однією з вимог законодавства.

Інформуючи присутніх про підвищення обізнаності працівників райдержадміністрації з питань запобігання проявам корупції, Григорій Мельник зазначив, що з цією метою проведено 31 семінарське заняття з вивчення антикорупційного законодавства України. Відділом було надано сприяння у забезпеченні участі спеціалістів адміністрації у безкоштовному онлайн-курсі «Prometheus» на тему: «Конфлікт інтересів – треба знати». Також працівники відділу надавали теоретичну та практичну допомогу колегам щодо виконання вимог чинного законодавства з фінансового контролю, особливостей та своєчасності подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

(Презентація доповіді Г. Мельника)

Про стан, виклики та перспективи позашкільної освіти у Дніпровському районі доповідала начальник районного управління освіти Наталія Іваніна. Вона зазначила, що позашкільна освіта займає вагоме місце в системі безперервної освіти і є її невід’ємною й унікальною ланкою, головна мета якої – створення  умов для розвитку творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, задоволення їхніх інтересів у професійному визначенні.

Довідково.

У мережі Дніпровського району міста Києва функціонує 8 позашкільних навчальних закладів:

-         Центр дитячо-юнацької творчості;

-         Станція юних техніків – Центр науково-технічної творчості молоді;

-         Дитячо-юнацька хореографічна студія ім. Миколи Коломійця «Щасливе дитинство»;

-         Центр технічної і художньо-естетичної творчості для дітей та юнацтва «Зміна»;

-         дитячо-юнацька спортивна школа 3;

-         дитячо-юнацька спортивна школа № 10;

-         спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву № 16;

-         дитячо-юнацька спортивна школа № 21.

Наталія Іваніна проінформувала, що у 2018-2019 навчальному році позашкільні навчальні заклади відвідує більше майже 9,3 тис. дітей. Всі діти району мають рівний доступ до занять в гуртках, секціях та творчих об`єднаннях на безоплатній основі, а особистісно-зорієнтований підхід дає можливість задовольнити запити будь-якої дитини.

Також доповідач окремо проінформувала присутніх про роботу кожного позашкільного навчального закладу, зупинившись на основних напрямках діяльності, кількості вихованців, педагогічному складі, досягненнях тощо.

Окремо Наталія Іваніна зупинилась на питанні фінансово-економічного забезпечення позашкільної освіти, відзначивши, що Бюджет Дніпровського району по позашкільних закладах на 2018 рік складав 49 676,4 тис. грн.

Вона проінформувала про те, що управлінням  будівництва Дніпровської райдержадміністрації виконано ремонти у 2 закладах на загальну суму 2 405,0 тис. грн. (безбар’єрне середовище та заміна вікон).

Також доповідач розповіла про плани на поточний рік, відмітивши, що Бюджет Дніпровського району по позашкільних навчальних закладах складає 58 961,1 тис. грн. Серед іншого передбачені видатки на капітальний ремонт у 3-х позашкільних навчальних закладах на загальну суму 5 265,6 тис. грн.В цьому році планується капітально відремонтувати приміщення, місця загального користування, покрівлі та замінити вікна.

Наприкінці доповіді Наталія Іваніна зупинилась на пріоритетних завданнях позашкільної освіти району, відзначивши, що ними залишаються: охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою, запровадження нових напрямів позашкільної виховної роботи з урахуванням інтересів дітей та підлітків, організація змістовного дозвілля школярів, виявлення обдарованих та талановитих дітей, оновлення матеріально-технічної бази позашкільних закладів.

(Презентація доповіді Н. Іваніни)

Про стан та перспективи розвитку роботи клубів за місцем проживання Дніпровського району присутніх проінформував директор районного Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання (далі - Центр) Олександр Бовсуновський. Він зазначив, що Центр має статус самостійної юридичної особи, до його складу входять 30 підліткових клубів за місцем проживання, в яких займається майже 2,7 тис. вихованців.

Довідково.

Серед 30-ти клубів, що входять до мережі Центру:

13 –  спортивного напрямку (включають секції з загальної фізичної підготовки, боксу, футболу, настільного тенісу, дзюдо, фітнесу, скаути, туризму, авіамодельного спорту, шахів, спортивних танців та східних протиборств);

17 – естетичного напрямку роботи (гуртки з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, театральна та  медійна студія, музичні гуртки, гуртки з хореографії, дошкільної підготовки, гурток раннього розвитку дитини, вивчення іноземних мов та інші).

Олександр Бовсуновський повідомив, що на даний час всі 63 педагогічні працівники Центру мають відповідну фахову освіту та кваліфікацію, а також періодично проходять курси підвищення кваліфікації та атестацію.

Довідково.

14 педагогів мають кваліфікацію «спеціаліст вищої категорії», 1 педагог має звання майстер спорту України міжнародного класу, 7 майстрів спорту України, 2 кандидати в майстри спорту, 2 Заслужені тренери України, 1 суддя Національної категорії з футболу та 1 педагог має звання судді Національної категорії з настільного тенісу.

Доповідач відзначив, що в районі була повністю збережена мережа підліткових клубів, а за останні роки - значно  поліпшена їх матеріально-технічна база. Зокрема, за Програмою економічного та соціального розвитку міста Києва  протягом 2016 – 2018 роки було відремонтовано 16 підліткових клубів на загальну суму більш як 5 млн грн. У поточному році ця робота триватиме. Так передбачено кошти у сумі 200 тис. грн на ремонт підліткового клубу «Світоч» (вул. Малишка, 25/1). Водночас Олександр Бовсуновський зазначив, що Центром  використовується можливість надавати платні освітні послуги, що дає можливість додатково до штатних працівників  залучити тренерів та спеціалістів  на договірній основі, а також використовувати залучені кошти на покращення матеріально-технічної бази клубів. Так за рахунок власних надходжень постійно закуповуються будівельні матеріали для поточного ремонту клубів, товари господарського призначення, настільні ігри, спортивна атрибутика, спортивний інвентар та форма, призи для вихованців, мольберти, банери, вивіски тощо.

Наприкінці доповіді Олександр Бовсуновський відмітив, що для подальшого удосконалення роботи клубів за місцем проживання необхідно провести капітальні ремонти ще 14 підліткових клубів, придбати нові меблі та спортивне обладнання.

(Презентація виступу О. Бовсуновського)

Результатом обговорення питань порядку денного колегії стали напрацьовані рішення, які є обов’язковими для подальшого впровадження та виконання задля забезпечення якісної та ефективної життєдіяльності району.

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку